Ramazan Polat: Hemşehrilerimiz şehir içerisinde istedikleri yere gidebilir

İzin Komisyonu Başkanlığını yürüten İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Ramazan Polat, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Elazığlı vatandaşların izin kağıdı almadan şehir içerisinde istedikleri yere gidebileceklerini Kanal Fırat Canlı yayınında duyurdu.

Ramazan Polat: Hemşehrilerimiz şehir içerisinde istedikleri yere gidebilir

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre hafta içi akşam 21.00’dan sonra hafta sonları da tam kapsamlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başlatılmıştı.

Uygulama kapsamında, kısıtlama süreçleri içerisinde özel araçlarıyla şehirler arası yolculuk yapmak durumunda kalan vatandaşların izin belgeleri alması gerekiyordu.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından daha önceki kısıtlamalarda olduğu gibi bu defa da Namık Kemal İlkokulu’nda izin komisyonu kuruldu. Zaruri hallerden dolayı mazeret bildirerek, dışarıya çıkmak için izin almak isteyen vatandaşların Valilik Hizmet Binasından değil Namık Kemal İlkokulu'ndan işlemleri yapılabileceklerdi ancak Elazığ’da bu sabah meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından izin alımında değişiklik oldu.

İzin Komisyonu Başkanlığını yürüten İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Ramazan Polat, Elazığlı vatandaşların izin almadan da şehir içerisinde istedikleri yere gidebileceklerini Kanal Fırat Canlı yayınında duyurdu. Ramazan Polat’ın açıklamaları şöyle;

“DEPREMDEN DOLAYI YASAK ESNETİLDİ”

“Elazığ’a Sayın Valimiz Erkaya Yırık başkanlığında izin kurulu oluşturduk. Cumartesi ve pazar günü sokağa çıkmak yasaktı. Ancak depremden dolayı yasak esnetildi. Vatandaşlarımız izin almadan köylerine çocuklarını alıp gidebilecek ancak il dışına gitmek isteyen vatandaşlarımız Namık Kemal İlkokuluna gidip izin alabilecek.

“NAMIK KEMAL İLKOKULUNA GELİP SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR”

İl dışına gidecek vatandaşlarımız izin kurulundan izin alıp gidebilir. Bir sıkıntı yok. Bu gün boyu devam edecek. Ben görevimin başındayım. Vatandaşlarımız rahat olsun. İstedikleri zaman çıkabilir ALO 199 veya e-Devletten izin alabilir ya da Namık Kemal İlkokuluna gelip seyahat izin belgesi alabilir.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Bir sıkıntı olursa vatandaşlarımızın yanındayız her an her şeye yardımcı oluruz. İlimize geçmiş olsun diliyoruz.”