Rektör Fahrettin Göktaş açıkladı!

Fırat Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fahrettin Göktaş, binlerce öğrencinin merakla beklediği 'İkinci dönemde üniversitede eğitim başlayacak mı?' sorusuna cevap verdi.

Rektör Fahrettin Göktaş açıkladı!

Rektör Göktaş, üniversitelerde eğitimin başlayıp başlamayacağına kendilerinin karar vermediğini belirterek, eğitimin başlayıp başlamayacağı kararı Bilim Kurulu tarafından verilen tavsiyeler sonucunda alındığını ifade etti. Rektör Göktaş, "Öğrencilerimiz üniversitelerin açılma kararının rektör ve senato tarafından verildiğini zannediyor ama süreç öyle değil. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu değerlendirme yapıyor. Daha sonra bu değerlendirmeler Cumhurbaşkanımıza gidiyor. Cumhurbaşkanımız da konu ile ilgili birim olan YÖK’e bunun bir çerçevesini çiziyor. YÖK’te rektörlere bir çerçeve çizerek üniversitelerinizin fiziki alt yapısını değerlendirerek bir karar verin diyor" ifadelerinde bulundu.

YÖK SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ÖNERİLERİNİ BEKLİYOR

Milli Eğitim ile Üniversitelerin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Göktaş, "Diğer eğitim basamaklarında öğrenciler o şehirde yaşayan öğrenciler olduğu için covid konusunda nispeten şehri çok etkilemez. Ama üniversiteler böyle değil bizim 26 bin öğrencimiz var il dışından gelen bu da bu süreçte etkileşim riskini arttıran bir durum. Nihayetinde biz bu kararı sadece üniversite yönetimi olarak vermiyoruz. YÖK şuanda bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın önerilerini bekliyor" dedi.

“NET BİR KARAR YOK!”

Profesör Doktor Göktaş, "Şuan ağırlık kazanan bir diğer husus mühendislik ve sağlık bilimleri alanında son sınıf öğrencilerinin kampüste olması gerekiyor fikri ama tabi bu karar da yine YÖK Başkanlığı’nın bir değerlendirmesi sonucunda alınacak bizde bu kararların sonucunu bekliyoruz. Ama şuan itibariyle üniversitelerin açılıp açılmayacağı ile ilgili net bir karar yok" dedi.

Haber Detay Görseli