Sedat Çağlayan'dan Başkan Şerifoğulları'na Teşekkür

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından kültür-tarih danışmanı olarak atanan araştırmacı-yazar Sedat Çağlayan, ilk iş olarak Harput'ta tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını yürüten KUDEP ile toplantı yaptı.

Sedat Çağlayan'dan Başkan Şerifoğulları'na Teşekkür

Atanmasının ardından ilk demecini Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne veren Sedat Çağlayan, Harput musiki meşklerinin birleştirileceğini ifade etti. 

İLK İCRAAT

Harput Musikisi’nin Sıra Gecesi gibi icra edileceğini belirten Çağlayan Meşkleri bir araya getirmek için çalışmalara başlandığı söyledi.

Çağlayan’ın açıklaması şu şekilde:

“Bu görevi bana uygun gördükleri için Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Elazığ kadim bir kültüre sahiptir. Bugün itibariyle göreve başladık. İnşallah el birliğiyle kültürümüzü hak ettiği yere getireceğiz. İlk olarak meşkleri bir araya getireceğiz. Elit bir şekilde Harput Musikisi’ni bir Kürsübaşı demeyelim de Sıra Gecesi gibi icra etmeye gayret edeceğiz. Tarihi eserler konusunda KUDEP ile bugün bir görüşme sağladım. İnşallah bu eserlerin restorasyonlarında ve restorasyon yapılırken yapılan yanlışlıkları izole etme konusunda çaba göstereceğiz. Bu çalışmalarımızı Başta Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, Kültür Müdürümüz, KUDEP Müdürümüz ve siz değerli basınımızla birlikte yürüteceğiz. Her zaman bende bir düsturdur akıl akıldan, fikir fikirden üstündür, hepinizin önerilerine ihtiyacımız var. El birliğiyle kültür konusunda ilimizi bir adım, iki adım öne götürmeye çalışacağız.”