Şorşor deresi projesi durdu! Muhtarlar ve vatandaşlar tepkili

Şehrin tüm yağmur ve taşkın sularının toplandığı Hicret, Aksaray Ve Kızılay Mahallelerini ilgilendiren Şorşor Deresi projesinin ikinci etabının durdurulması mahalle muhtarları ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şorşor deresi projesi durdu! Muhtarlar ve vatandaşlar tepkili

Şorşor Deresinin gerek kötü görüntü, gerekse çevreye yayılan koku bakımından en çok zarar verdiği Kızılay, Aksaray ve Hicret Mahallelerini kapsayan ve ihalesi bir yıl önce yapılan 2. etap çalışmaları, ilgili firmaya uzun süreden beri hak ediş ödenmemesi sebebiyle durdu.

Şehrin tüm yağmur ve taşkın sularının toplandığı Hicret, Aksaray ve Kızılay mahallelerini ilgilendiren Şorşor Deresi projesinin durdurulması mahalle muhtarları ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, mahalle sakinlerinden bu durumun yetkililere duyurulması noktasında desteğini isteyerek; “Şehrin tamamı Şorşor deresinin sorunun çözüldüğünü sanıyor ancak dereyle ilgili bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı şehrin kanayan yarasından sonuç alamazsak imza kampanyası başlatacağız” dedi.

Şorşor deresi projesi durdu! Muhtarlar ve vatandaşlar tepkili

Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül’de Şorşor Deresi yüzünden birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Şorşor deresi projesi durdu! Muhtarlar ve vatandaşlar tepkili

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan’da yağmurla sisteminin yeniden düzenlenmesini ve Şorşor Deresinin biran önce yapılması gerektiğini ifade ederek; “Abdullahpaşa Mahallesi, Yemişlik TOKİ’leri, Cumhuriyet Mahallesi, Sürsürü Mahallesi, Ataşehir Mahallesi o bölgelerden bu bölgeye 4 sene önce yağmurlama boru hattı çekildi. Şimdi yağmur yağdığı zaman direk borudan gelip gözelerin içine giriyor” dedi.

 

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri de şorşor deresinde çalışmaların başlamasını istedi.