'Sürecin takipçisi olacağız'

Elazığ'da bugün yaşanan şiddetli yağmur ve dolunun ardından Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erol, 'Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için sürecin takipçisi olacağız' dedi.

'Sürecin takipçisi olacağız'

Bugün yaşanan sel felaketi sonrasında Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol konuyla ilgili açıklama yaptı. Elazığ’da bugün yaşanan şiddetli yağışın ardından şehrin birçok noktasında ulaşım durma noktasına gelirken birçok konut ve işyerinde de su baskınından dolayı hasarlar oluştu.

Hasarın meydana geldiği noktalardan biri de Cumhuriyet Mahallesi’nde Beyaz Evler olarak bilinin yerleşke oldu. Bu yerleşkede bulunan 7 bina ciddi bir hasar alırken 2 bina yetkililer tarafından tahliye edildi. Hasarın meydana geldiği 7 binayla ilgili devreye giren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu evlerde yaşanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

EROL: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Milletvekili Erol: “Beyaz Evler olarak adlandırılan toplam 7 konutumuzda ne yazık ki aşırı yağıştan dolayı oluşan bir hasar var. Hasarın meydana geldiğini öğrendiğimiz ilk andan itibaren İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımız hasarın meydana geldiği noktaya giderek vatandaşlarımızın yanında oldular. Aldığımız bilgiler doğrultusunda 7 binamızda hasar olduğunu ve bu 2 binanın tamamen boşaltıldığını öğrendik. Diğer binaların boşaltılması için çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

EROL: ELAZIĞ’IN SAHİPSİZLİĞİNİN ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR

Milletvekili Erol, “İlimizin Belediye Başkanının açıkladığı altyapı sorunun çözümüyle ilgili ihale sürecini bilgilendirmesi sevindirici olsa da, Elazığ’ın alt yapı sorunlarının 20 yıllık AKP iktidarları ve yerel yönetimleri döneminde çözülmemiş olması Elazığ’ın sahipsizliğinin örneklerinden biridir. Bugün yaşanan sel baskınında mağdur olan tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunar, bizim iktidarımızda Elazığ’ımızda yapacağımız hizmet farklılığını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.