Türkiye genelinde internet erişim sıkıntısı yaşanıyor

Popüler sosyal medya uygulamalarında yaşanan erişim sorunu tüm dünyada devam ederken Türkiye genelinde de bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanıyor. Yurt dışı Akamai Teknoloji şirketi kaynaklı olduğu öne sürülen internet erişim sorunu yerli hizmet alan tüm platformları etkiliyor.

Türkiye genelinde internet erişim sıkıntısı yaşanıyor

Dünya genelinde yaşanan WhatsApp, Facebook ve Instagram erişimi sorunu devam ederken Türkiye'de de bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanmaya başlandı. Yurt dışı Akamai şirketi kaynaklı olduğu tahmin edilen sorunun hizmet alan tüm yerli platformları etkilemiş olabileceği düşünülüyor. 

Türkiye'de son birkaç saattir popüler sosyal medya uygulamaları ile birlikte bazı internet sitelerine de erişim sağlanamıyor. Sorunun Türk Telekom kaynaklı olduğu iddia edilse de firma böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade ediyor. 

Donanım Haber'de yer alan bilgilere göre, dünyanın en büyük DNS, bulut ve statik içerik sağlayıcısı konumunda olan Akamai’nin sistemlerinde bir sıkıntı olduğu ifade ediliyor. Bu platformdan hizmet alan ülke çapındaki kuruluşlarda da haliyle sıkıntı yaşanıyor. Türk Telekom da bunlardan birisi.