Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

Elazığ haber: Pandemi sonrası tüm alışkanlıklarda olduğu gibi tatil anlayışında da büyük değişim yaşandı. Vatandaşların doğada karavan tatiline yönelmesinin ardından ilimizde de lüks karavan üretimine başlandı. Sektörün lideri olmaya aday Elazığ firmasının ilk üretimi yakında görücüye çıkıyor.

Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

Pandemi süreci ve sonrasında başta kamu ve özel sektör çalışma şekilleri, tüketim alışkanları, sosyal hayat ve eğitim hayatı yanında tatil anlayışında da önemli değişimler yaşandı.

Uzun süren pandemi dönemi ve kapalı olan turizm sezonu açıldı. Birçok otel ve turizm beldeleri pandemi gölgesinde ve sınırlı sayıda müşterilerine kapılarını açarken vatandaşların tercihi ise genellikle tabiatın en güzelliklerini doya doya yaşayacakları karavan tatili oldu.

Virüsün kesin tedavisinin ne zaman bulunacağı henüz bilinmezken hem kalabalıktan uzak olması hem de doğayla iç içe olma imkânı vermesiyle birlikte karavan tatilleri oldukça popüler oldu.

Otel ve pansiyon gibi kalabalık ve salgın riski açısından sıkıntılı olan tatil mekânlarından uzaklaşmak isteyenler karavanlara ilgi göstermeye başladı. 

Geçmişte çoğunlukla seyahat ve doğa tutkunlarının tercih ettiği karavan tatili, virüs nedeniyle cazip hale geldi. 

ELAZIĞ, SEKTÖRE HIZLI BAŞLADI

Halkın karavana olan ihtiyacı ilimiz müteşebbislerini de harekete geçirdi. İlimiz girişimcilerinden Numan Cengiz, değişik model ve ihtiyaçlara cevap verecek modern karavan üretimine başlayarak sektörde marka olma yolunda ilerliyor.

Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

HER ŞEY VAR

İlimizde üretimine başlanan ve önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtım programı ile kamuoyuna sunulacak karavanlar 5 kişilik bir gurup ya da aileyi barındırabilecek özellikte.

Banyo, wc, duş, mutfak, güneş enerjisinden elektrik üretimi, ısıtma soğutma sistemi, ergonomik dizayn özelliklerine sahip karavan tümüyle yerli ve milli olarak üretiliyor.
İlimizde üretimine başlanan karavan, ailenin en küçüğü olan Otman türünde üretilecek. 01 belgeli ve 750 kg altı çekme karavan olarak imalata başlayan ürünler 23 Haziran’da görücüye çıkacak. 

ŞEHRİMİZ TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Karavan üretiminin ilimiz ekonomisi  kadar turizmine de önemli katkılar sunacağını ifade eden üretimci firma yetkilisi Numan Cengiz, karavan turizminin şehrimizin ve bölgemizin yeni keşfedilen, doğa harikalarının tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacağını düşündüklerini, insanlarımızın tatil anlayışı değiştiğini gördükleri için oluşan ihtiyacı karşılamak amacıyla üretim yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

BÖLGEDE İLK FİRMA

Bölgemizde karavan üretimi yapan ilk lisanslı firma olduklarını ifade eden Numan Cengiz, şunları söyledi;“Karavan almak isteyen insanlar için öncelikle teslimat süremiz rakiplerimize göre çok daha kısa. Fiyatlarımız lansman fiyatı olduğu için piyasanın çok altında.  Kalite noktasında sektörün en iddialı firmasıyız. Özel tasarımlarla insanlarımızın ihtiyacına ve beğenisine en uygun üretim gerçekleştiriyoruz.

KARAVAN PARK ROTASINDA ELAZIĞ'DA VAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle MÜSİAD, tarafından başlatılan ve Elazığ Belediyesi tarafından da desteklenen “karavan park” rotasına Elazığ’ın da alınmasının heyecan verici ve sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden üretici firma yetkilisi Numan Cengiz şunları söyledi:Karavan park projesi kapsamında; Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi.

İlimizde karavan park olarak uygun olabilecek mekânlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Sivrice, Maden ve Merkez de toplam 18 lokasyon projenin yürütülebilmesi için alt yapısı ve üst yapısı ile uygun alanlar olarak belirlendi ve ilgili kurumların altyapı ve alan düzenleme çalışmaları başlatıldı.”

Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

ZENGİN POTANSİYEL

Karavan park olarak ilimizde zengin bir potansiyel olduğunu ifade eden Cengiz şunları söyledi:“Yer noktasında şehrimizde çok fazla alan var. Hazar gölü, Keban ve Baskil ve kanyonlar bölgesi, Munzur Çayı çevresi Pertek, Palu, Ağın gibi doğa zenginliği ve güzelliği olan ilçelerimiz ve beldelerimiz,  karavan turizmi için altın değerindedir. Ayrıca tarihi zenginliklerle dolu Harput çevresi de karavan turizmi için çok kıymetli yerleşkelerdir. Alt yapı için çok fazla masraf gerektirmeyen alanlar oluşturulabilir bu alanlarda ihtiyaç olan temiz su, atıksu ve araçlarda karavancıların ihtiyacı olan elektrik enerjisinin temin edilmesi yeterli olacaktır.”

UCUZ VE HUZUR VEREN TATİL

Pandemi süresi içeresinde insanlar kendilerini özel alanlarda sevdikleriyle birlikte virüse yakalanmadan sağlıklı kaliteli zaman geçirmenin en ucuz ve huzur veren tatilinin karavanla yapılacak tatil olacağını ifade eden proje direktörü Ali Dursun Er, karavan tatilinin otellerde yapılan tatillere göre hem daha cazip hem de oldukça ekonomik olduğunu belirtti.

Virüs bulaşma riski olan otellerde dört kişilik bir ailenin sadece bir haftalık tatil harcamasının 10- 15 bin TL bir bedel olduğunu ifade eden Ali Dursun Er, şunları söyledi:”Otel tatil fiyatlarının el yaktığı ve sağlık açısından da riskli olduğu bu dönemde vatandaşlar almış oldukları karavanla, belirlenen uygun alanlarda veya kendilerinin uygun gördüğü alanlarda yıl içerisinde diledikleri zaman, normal zamanda harcadıkları mutfak masraflarını yapar gibi tatile çıkma imkânına kavuşuyorlar. Sadece gitmek istedikleri mesafenin ulaşım gideri ekstra olarak ceplerinden çıkacak. Yılın 12 ayı boyunca otellerin müsaitlik  durumuna göre değil, kendi müsaitlik durumlarına göre tatil programı yapabilecekler.”

Ucuz ve sürekli tatil imkanı vatandaşı cezbediyor

HER KESİME HİTAP EDİYOR

Üretimini gerçekleştirdikleri karavanların toplumun her kesimine hitap etiğini ifade eden proje direktörü Ali Dursun Er şunları söyledi: “İnsanlarımız bütçeleri doğrultusunda 75.000 TL ile 250.000 TL arasında diledikleri dizayn ve modelde karavana sahip olabilirler. Bir defa karavanla tatil yapan kolay kolay karavan tutkusundan vazgeçemez. Çünkü doğanın güzelliğine zarar vermeden doğayla sürekli iç içe bir yaşam alanı sunan başka bir alternatif yok.”

23 HAZİRANDA İLK KARAVAN, YIL SONUNA KADAR 23 KARAVAN

Üretimdeki hedeflerinin bölgemizi ve şehrimizi bu alanda cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirten Er, şunları söyledi: “Bu projemiz ile ayrıca şehrimizin önemli bir problemi olan istihdama da katkı sunuyoruz.  Yurt içinde başta şehrimiz olmak üzere insanlara  karavanı sevdirmek istiyoruz. Ticari anlamda ise üretime başladıktan sonraki ikinci yıldan sonra ihracatı hedefliyoruz. 23 Haziran’da ilk aracımız görücüye çıkacak. Bu yılsonuna kadar 23 karavan üreterek sektörün emrine sunmayı hedefliyoruz.  Gelecekte ülkemiz karavan üretiminde dünyaya yön verecek. Buna inancımız tam.” dedi.