'Umut Elazığ' Projesinin Yeni Görüntüleri Yayınlandı

Elazığ Belediyesi tarafından Malatya yolunda yapılacak olan ve geçtiğimiz gün İstanbul'da tanıtımı yapılan yeni yaşam alanı 'Umut – Elazığ' projesinin ayrıntıları belli olmaya devam ediyor. Dikey tarım alanlarından sulak alanlara kadar çok sayıda tesisin yer alacağı projenin bölgenin en önemli destinasyonlarından biri olması planlanıyor.

'Umut Elazığ' Projesinin Yeni Görüntüleri Yayınlandı

Elazığ depreminin ardından şehre yeni bir yaşam alanı katmak ve bölgenin en önemli destinasyonlarından biri olacak “Umut – Elazığ” projesinin tanıtımı geçtiğimiz gün İstanbul’da yapılmıştı. Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Emre Arolat Mimarlık’ın yürütücülüğünde Malatya Yolunda yapılacak olan Umut - Elazığ Projesi’nin geliri şehrin kentsel dönüşümünde kullanılacak.

Haber Detay Görseli

YENİ GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

Şehrin çehresini değiştirecek olan projenin ayrıntıları da belli olmaya devam ediyor. Hazırlanan projenin yeni görsel içeriğine ulaşıldı. Tanıtım videosunda “Umut-Elazığ” projenin çok sayıda ayrıntısı yer alıyor.

ÇALIŞMALAR AYLARCA SÜRDÜ

Hayata geçirilen ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba'nın da yürütücülerinden olduğu proje, 15 Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi ve 3 yeni mezun tarafından tasarlandı. Projede yer alan öğrenci ve yeni mezun mimarlar, oluşturulan ileri tasarım stüdyosunda güz dönemi boyunca her perşembe Emre Arolat ve Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ile birlikte Elazığ halkı için yeni yaşam alanları tasarlamak üzerine çalıştı.

Haber Detay Görseli

ELAZIĞ’DA İNCELEMELER YAPILDI

İstanbul'daki çalışmaların yanı sıra Elazığ'a gelinerek proje alanında da saha çalışmaları da gerçekleştirdi. Stüdyoda geliştirilen tasarımlar ise mimarlardan oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi ve geliştirildi.

Projede, konutlardan sağlık, eğitim, gelişim alanlarından kültür ve sanat merkezlerine, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütülebileceği üretim alanlarına kadar halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, aynı zamanda şehrin kendi kendini kalkındırmasını sağlayacak sürdürülebilir, alternatif mimari tasarımlar üretilmesi hedeflendi.

DOĞAYA VE ÇEVREYE DUYARLI

Elazığ için 600 bin metrekarelik bir alanı kapsayan, doğaya ve çevreye duyarlı, kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir ve alternatif mimari tasarım çözümlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği çalışmalarda, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin öğretileri de göz önünde bulundurularak tasarım yapıldı.