Vali Erkaya Yırık o Aileye Kayıtsız Kalmadı

Geçtiğimiz günlerde Burhan Çitil ve ailesinin dramını ekranlarınıza getirmiştik. Elazığlıların tek yürek olduğu Çitil ailesinin yarım kalan evinin inşaatını gezen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, gerekenin yapılacağını söyledi.

Vali Erkaya Yırık o Aileye Kayıtsız Kalmadı

Çitil ailesinin gözyaşlarına Elazığlılar dayanamadı ve tek yürek oldu. Burhan Çitil ve ailesinin yaşadığı dramı geçtiğimiz günlerde Elazığ Haber Kanalı Fırat televizyonu aracılığı ile ekranlara taşınmıştı.

Haber Detay Görseli

ÇİTİL AİLESİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Deprem sonrasında Sürsürü Mahallesi’ndeki evleri kentsel dönüşüme alınarak, yıkılan Burhan Çitil, eşi tarafından terk edildikten sonra akıl sağlığını yitiren kardeşi ve yatalak annesi ile birlikte Olgunlar Mahallesi’nde aylık 300 lira kira verdikleri bir evde yaşam mücadelesi veriyorlar.

Haber Detay Görseli

YAPMAYA ÇALIŞTIĞI EV YARIM KALMIŞTI

Burhan Çitil, yıkılan evinin yerine Yeniköy’de baba toprağında bir ev yapma kararı almış ve evi aldığı borçlarla belli bir aşamaya kadar getirmiş. Kentsel dönüşümden kendisine gelecek olan paranın umuduyla ev yapmaya başlayan Çitil’in, çevreden edindiği borçlarla yaptığı ev yarım kalmıştı.

Haber Detay Görseli

VALİ YIRIK, YARIM KALAN EVİ GEZDİ

Ailenin dramını ekranlara taşıdıktan sonra Elazığlılar tek yürek oldu. Çitil Ailesinin dramını kayıtsız kalmayan Elazığ Valisi Erkaya Yırık da, yarım kalan evin inşaatını gezdi… Burhan Çitil ile bir araya gelen Vali Yırık, inşaat halindeki evde incelemelerde bulundu.

Haber Detay Görseli

VALİ YIRIK: BİRÇOK EKSİKLİK VAR

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yırık, “Burhan Çitil ve ailesinin mağduriyeti bana ulaştı. Burhan Çitil 54 yaşında bir vatandaşımız. Yatağa bağımlı annesi ve engelli kız kardeşiyle yaşıyor. Depremde evleri zarar görmüş. Kentsel dönüşüme girmiş ancak henüz yapılmadığı için kirada kalıyorlar. Yemişlik Köyü’nde de böyle bir inşaat başlatmışlar. Ama tabi inşat başlangıç aşamasında birçok eksiklik var. Buradaki inşaatın biran evvel tamamlanarak bu vatandaşımızı, annesini ve kız kardeşini barındıra biliriz. Bunun yollarına bakıyoruz. Köy muhtarımız, vatandaşlarımız, akrabaları bugün burada hazır bulunmuşlar. Onlarda bu sevince ortak olmak istiyorlar” dedi.

Haber Detay Görseli

“EL ELE İNŞALLAH VATANDAŞIMIZI BURADAKİ DERDİNDEN KURTARACAĞIZ”

Vali Erkaya Yırık, “Devlet olarak biz Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak azami bir şekilde bu ana kadar yapmışız, yapıyoruz. Bundan sonra da bu inşaat için neler yapabiliriz diye buradayız. Ama bununda ötesinde devletin katkısı dışında hayırsever vatandaşlarımızın nasıl bir katkısı olabilir, onları değerlendireceğiz. STK’lar hemşehrimiz derdine şahit olmuşlar. Onlar da katkı sunmaya çalışıyorlar. Devlet, millet, STK’lar, seçilmişler herkes el ele inşallah vatandaşımızı buradaki derdinden inşallah kurtaracak ve bu ortamı hazırlayacağız. Ben Kanal Fırat ailesine sizlere teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın bu vesilesine duyarlılık göstererek buradasınız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.