Vali Toraman'dan 24 Ocak depremi yıl dönümü mesajı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 24 Ocak Depremi'nin 2. yıl dönümünde yayımladığı mesajda, 'Elazığ'ın yaşadığı en acı afetlerden biri olarak tarihteki yerini alan 24 Ocak Depremi'nin 2. yıl dönümünde, bir kez daha aynı hüznü ve acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Ülkemizde ve ilimizde bir daha böyle bir felaketi yaşamamak en büyük temennimizdir.' dedi.

Vali Toraman'dan 24 Ocak depremi yıl dönümü mesajı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Deprem bölgesinde bulunan ilimizde yaşanabilecek afetlerin etkisini minimuma indirmek ve Elazığ’ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan çalışmaların büyük bir kısmını neticelendirdik." dedi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman

Vali Toraman mesajın devamında; "24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinden sonra devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi o gün de olağanüstü bir gayret göstererek birlik ve beraberlik içinde hareket edip hızlı bir şekilde yaraları sarmıştır. Deprem sonrasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca ilimizde 20.715 afet konutu projesi hayata geçirildi. Bu konutlardan 17.095’inin kurası çekilerek hak sahiplerine teslim ediliyor. Deprem sürecinde yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat KURUM’a şükranlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Vali Toraman son olarak; "Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisiyle depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.