Valiler kararnamesi yolda

İçişleri Bakanlığı, uzun süreden beri hazırlık içerisinde bulunduğu Valiler kararnamesinde sona geldi. Aslında pandemi süreci öncesinde başlatılan çalışmalar, koronavirüs ile mücadelede zafiyet oluşturmasın diye ertelenmiş ve üç ay rafa kaldırılmıştı.

Valiler kararnamesi yolda

Salgın ile ilgili mücadelede gelinen nokta ve birçok yasak ve sınırlandırılmaların kalktığı bu günlerde İçişleri Bakanlığı, valiler kararnamesini raftan indirdi ve çalışmalarda son noktaya gelindi.

Bakanlık tarafından yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak, Erdoğan’dan gelen uyarı ve ikazlar ışığında yeniden düzenlenerek onay için  Külliye’ye sunulacak.

Valiler kararnamesinin en önemli kriteri coronavirüs ile mücadeledeki başarı grafiği olacak. Aldığı önlemler ve zamanında hayata geçirdiği kısıtlamalarla şehrindeki vaka sayılarının azlığı ya da çokluğu valililerin en büyük referansı olacak.

Bu kapsamda büyükşehir olmamasına rağmen şehrindeki salgının önüne geçemeyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın merkeze alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlimizde başarılı çalışmalar yaparak örnek il olmayı başaran ve vaka sayısı en az olan iller arasında olmamızı  sağlayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da büyükşehirlerden birine vali olarak atanması bekleniyor.