Vekil Gürsel Erol Vali Toraman'a başarılar diledi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi sonrası açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erol yaptığı açıklamada Elazığ Valiliğine atanan Ömer Torman'a başarılar diledi.

Vekil Gürsel Erol Vali Toraman'a başarılar diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de merakla beklenilen Valiler Kararnamesi yayımlandı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Valiliği görevine getirilen Ömer Torman’a başarılar diledi

EROL: YENİ ATANAN VALİ ÖMER TORAMAN’A BAŞARILAR DİLERİM

Milletvekili Erol, "Bürokraside mevzuata ve devlet geleneklerine uygun değişikliklerin yapılması her zaman olağandır. Afet yaşamış bir il için; sorunların çözümü, vatandaşın taleplerinin ve mağduriyetinin giderilmesi, afet sonrası sürecin yönetilmesiyle ilgili en önemli idari makam valilik makamıdır.

Ömer Toraman’ın Elazığ Valiliği’ne atanması ile kendisi 24 Ocak depreminden bugüne kadar Elazığ’da görev yapan 3. Vali oluyor. Görevden alınan valimiz Erkaya Yırık Bey’in Elazığ’a atandığı ilk günden itibaren sorunların çözümüyle ilgili elinden gelen çabayı sarf ettiği bir gerçektir. Aynı zamanda Sayın Vali’nin, iktidar partisinin siyasetçileri tarafından sürekli baskı altında tutulmak istenmesi, devleti temsil eden valilik makamını hoş olmayan tartışmalara muhatap etmiştir.

Görevden alınan Erkaya Vali’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Yeni atanan Vali Sayın Ömer Toraman’a başarılar dilerim.

Göreve atanan yeni valinin geçmişteki deneyimleri, İl’de yaşanan sorunların çözümü için önemli referanstır. Başka illerde valilik yapmış, Elazığ Vali Yardımcılığından ilimizi tanıyan deneyimli bir valinin atanmasını önemli görüyorum.

İl’in beklentileri ve sorunları çok, yeni valimizin bu noktada çok işi olacak. Vali Bey’e kolaylıklar dileyerek, kendisine, ailesine ve ilimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” diye kaydetti.