Vekillerimiz Bulut ve Erol Meclis Kürsüsündeydi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri devam ederken Elazığ'ı temsilen iki milletvekilimiz kürsüye çıkarak söz aldı. AK Parti MKYK Üyesi, Elazığ Milletvekili Metin Bulut deprem sürecinde hükümetin tüm imkânlarını Elazığ ve Malatya için seferber ettiğini yaraların sarılması adına da gerekenlerin yapılacağını kaydetti. CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol ise teşekkür etse de henüz Elazığ'ın yaralarının kapanmadığına dikkat çekti.

Vekillerimiz Bulut ve Erol Meclis Kürsüsündeydi

AK Parti MKYK Üyesi, Elazığ Milletvekili Metin Bulut; “Elazığ halkı adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Malumunuz 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem ile Elazığ’ımız ve Malatya da sarsıldı. Depremde Elazığ’daydım. Bir fiil bu depremi yaşayanlardandım. Tabiri caizse;  mahşerin mini bir provasıydı. Gerçekten deprem çok şiddetliydi. Depremin şiddetine baktığımızda can kaybının az olması bizim açımızdan sevindirici yönüdür” dedi.

“HEMŞEHRİLERİM ADINA BU KONUŞMAYI YAPIYORUM!”

“Değerli milletvekilleri esasında bugün bu kürsüye Elazığ halkının talimatıyla çıktım” diyen Vekil Bulut; “Hemşehrilerim bana; “Git ve bir hakkı teslim et. Deprem hakkında bütün hükümeti teyakkuz haline geçiren, o soğuk gecede içimizi ısıtan, umut olan liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkını teslim et dediler. Yine daha biz afet bölgesine gitmeden oraya varmak üzere uçağı ile havalanan 3 bakanımıza da teşekkür etmemi istediler. Yarından bugüne Elazığ’ı kendine mesken edinerek, mesai mefhumu bilmeden; burada günlerdir uykusuz kalan; İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ettiler. Ve yine gecesini gündüzüne katan; çözüm odaklı yaklaşımı ile Elazığ’ı yeniden inşa etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür et dediler. Anında olay yerine intikal eden ve sağlıkta hiçbir aksama yaşanmasına müsaade etmeyen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür et dediler. Siyaseti bir kenara bırakıp, acımızı paylaşmaya gelen tüm siyasi parti temsilcilerine ve bütün belediye başkanlarına Elazığ halkı adına teşekkür etmemi istediler. İlimize anında gelen bütün bakanlarımıza ve genel başkan yardımcılarımıza da teşekkürler. Sürecin başından itibaren hiçbir fedakârlıktan kaçmayan; Elazığ Valimize, Belediye başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, arama kurtarma çalışmalarına katkı veren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına özellikle AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarma ve Emniyet’e de teşekkür ediyorum. Ayrı teşekkürü acımızı paylaşan, gözyaşları gözyaşlarımıza karışan, duaları dualarımız ile buluşan 82 milyon vatandaşımıza etmek işitiyorum. Gerçekten o gün bütün 82 milyon tek vücut haline geldi” dedi.

“DEVLET TÜM İMKÂNLARI İLE ELAZIĞLININ DA MALATYALININ DA YANINDA”

“Depremde bir şey daha öğrendik” diyen Vekil Bulut; “Elazığ sadece bir il değilmiş. Elazığ Türkiye’ymiş. Türkiye’nin kendisiymiş. Bundan dolayı aziz milletimizin her ferdine teşekkürler. Elazığ’ımız gerçekten çok zor günlerden geçiyor. Ancak bizler şuna gönülden inanıyoruz. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz tüm imkânları ile Elazığlının da Malatyalının da yanındadır. Bunu da hepimiz gördük. Dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği anlarda bile milletini önemseyen, vatandaşını merkeze alan, Elazığlıyı merkeze alan bir devlet aklına sahibiz. Bundan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar; hükümetimiz bütün imkânları ile sahadadır ve elinden geleni yapmaktadır. Zaten ilk gün;  genel hayata etkililik alanı ilan edilmiştir. Yaralar sarılmaya başlanmıştır. Bundan sonra ki süreçte de hükümetimiz; yine milletimizin yanında olmaya devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

VEKİL EROL: TEŞEKKÜRLER AMA HENÜZ ELAZIĞ’DA SORUNLAR BİTMEDİ!

Bütçe görüşmelerinde söz alan bir diğer isim ise CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol oldu. Vekil Erol; Elazığ depremine değindi. Vekil Erol; “Bütçe görüşmelerinin başladığı günden bugüne kadar bu kürsüde gergin anlar yaşandı, tartışmalar yaşandı. Muhalefet partisinin milletvekilleri, partimizin milletvekilleri kendilerine göre haklı gerekçelerini kürsüde seslendirdiler. Ben biraz daha farklı bir bakış açısıyla kendi bölgemin, ilimin ve ülkemin genel sorunlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmak isterim. 24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Elazığ’da görevlendirilen 1 ay Elazığ’da kalan 3 bakanımız bugün burada. İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız. 24 Ocak gecesi Elazığ’da yaşanan deprem sürecinin 1 aylık kriz sürecinin doğru yönetilmesine verdikleri katkılardan dolayı ben 3 bakanımıza da teşekkür ederim. Ama bu teşekkür Elazığ’da bu sorunların bittiği anlamında değildir. Elazığ’da halen mülkiyet haklarıyla ilgili, yönetmeliklerle ilgili, kanunlarla ilgili, mevzuatlarla ilgili sıkıntıların ve sorunların olduğunu da buradan iletmek isterim” diyerek Elazığ’a dair bu şekilde cümleler kurdu.