Volvo tüm araçlarını 180 Km/s ile sınırlandırdı

Otomotiv üreticisi Volvo, olası trafik kazaları ve hızdan kaynaklı riskleri azaltmak adına tüm otomobillerini 180 km/s ile sınırlandırdı. Ayrıca otomobil sahibi arabasını daha tecrübesiz birine ödünç verdiğinde hıza çeşitli sınırlar koyabilecek.

Volvo tüm araçlarını 180 Km/s ile sınırlandırdı

Volvo, bundan sonra tüm otomobillerine 180km/s sınırı koyacak. Ayrıca Car Key özelliği ile otomobil sahibi arabasını daha tecrübesiz ve genç birine emanet ettiğinde çeşitli hız sınırları koyabilecek. 

Volvo'nun sitesinde yayınladığı açıklamasında bu özelliklere ilişkin olarak "Hızın tehlikeli olduğuna dair güçlü bir mesaj veriyor ve Volvo Cars'ın dünya çapında güvenlik lideri konumunu güçlendiriyor." denildi.

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı Malin Ekholm, “Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğu taşıdığını düşünüyoruz. Hız sınırlama teknolojimiz ve onun başlattığı diyalog bu düşünceye uygun düşüyor. Hız sınırı ve Care Key, insanların hızın tehlikeli olduğunu anlamalarına ve bunu yansıtmalarına yardımcı olurken, ayrıca iç rahatlığı sağlıyor ve iyi sürücü davranışlarını da destekliyor.” dedi.