10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları

Elazığ İl Protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ın, Çalışan Gazeteciler Günü mesajı;

Dünyada ve ülkemizde teknolojik alanlarda yaşanan gelişmeler, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarını çeşitlendirerek kendisini göstermiştir. Toplumun aydınlatılması, haber alma hakkının korunması, kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesi noktasında gazetecilerimiz önemli bir sorumluluk üstlenmektedir.

Bu anlayışla halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine ve kalkınmasına çalışmalarıyla önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti ve üretkenliği bundan sonrada aynı hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren değerli basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı.

Arslan mesajında; Kamusal bir hizmet üstlenen gazetecilerin demokratik çok sesliliğin yerleşmesinde önemli bir rol üstlendiklerinin altını çizdi…

Gazetecilik demokrasi ve çok sesliliğin teminatıdır…

Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan,  “Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. 

Gazetecilik onurlu ve çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslek. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir” dedi.  

Elazığ medyasını biz İlimizin güçlü yönü olarak değerlendiriyoruz…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, İllerin SWOT Analizleri yapılırken Güçlü ve Zayıf yönlerin yazıldığını Elazığ’ın bu anlamda en güçlü yönlerinden birinin sahip olduğu Medya gücü olduğunu ifade etti. 

Arslan açıklamasında, “Elazığ Basın tarihi Milli Mücadele ile birlikte başlamış ve bugüne kadar kesintisiz gelmiştir. Bu birikim sayesinde bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ’ın en güçlü yönlerinden biri sahip olduğu medya gücüdür. TV kanallarımız, Gazetelerimiz, Radyolarımız, Elazığ Haber Sitelerimiz ve Dijital TV kanallarımız ile Elazığ bulunduğu coğrafyada bu anlamda en gelişmiş il konumundadır. Üç ayrı Cemiyet ve Dernek çatısı altında örgütlenmiş olan Elazığ Medyasının son yıllarda gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli yatırımlar yapmış ve gelişmeler göstererek ülkemizde saygın bir yere gelmesi de bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. 

Şehrimizin gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. 

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Atatürk'ün 'Basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Elazığ AK Parti Milletvekili Sermin Bulut’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;

“Demokrasimizin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya etkinlik alanını genişletmiş, tarafsız habercilik anlayışını daha önemli hale getirmiştir. Çeşitli görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde süzgeçten geçirerek, özgürlüğünün getirdiği hak ve sorumlulukların ve etik kuralların bilincinde hareket edip, kamuoyuna bilgi sunan basın, toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin sağlanmasında da önemli rol oynamaktadır. Yerel basınımızın, Aziz şehir Elazığ’ın, ilçelerimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi,  kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımız ile paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından doğru şekilde anlaşılmasında önemli katkıları bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu bilgilendirmek adına objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı değerlerini içerisinde bulundurup, kamu yararını gözeterek görevini özveriyle ifa eden Elazığ’daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;

“Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak adına bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda hak ettikleri imkanlara kavuşturulmasının sağlanması gerekmektedir. Yapılacak kanun ve düzenlemelerle, çağdaş medyanın hukuki altyapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir. Kamu Sağlık-Sen olarak, Basınımıza gerek Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasında, gerekse de Sağlık Çalışanlarının hak ve talepleri noktasında verdiğimiz Sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan, çalışanların sesini kamuoyuna duyurmada üstlendikleri misyon ve sağlık alanında yaşanan şiddet olayları karşısında sağlık çalışanları açısından objektif bakış açısı ile kullandıkları dil ve üslup noktasında gösterdikleri duyarlılık için teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarına kavuşturulması konusunda sendika olarak tüm medya mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın, Çalışan Gazeteciler Günü mesajı;

Başkan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi; "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icra ederken emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Hiç şüphesiz tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemi çok büyüktür. Her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalıştıklarına bizler şahidiz. Sorunları, ihtiyaçları, talepleri yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözümünde önerileriyle toplumdaki mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan gören gözümüz, işiten kulağımız gazetecilerimizin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri gayretleri de önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bu düşüncelerle Elazığ'ımızda görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerine sevgilerimi iletiyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş'un, Çalışan Gazeteciler Günü mesajı;

Hakkaniyet sahibi ve ahlaki sorumluluk ilkesiyle çalışan gazeteciler, kamuoyunun haber alma hakkı ve doğru bilgilendirilmesi hususunda milletimizin müşterek sesi olarak millî birliğin sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması gibi önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mesleğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yaşam diliyor, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” en kalbî duygularımla kutluyorum.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN'ün Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;

“Demokratik hukuk devletlerinin vazgeçilmez unsurları arasında “İnsan hakları” yer almaktadır.

İfade hürriyeti bu bağlamda önem arz eden bir insan hakkı olarak öne çıkar. İfade özgürlüğü başlı başına kendisinin önemi, insan için varoluşunun bir yansıması olması, insanın kişiliğini, yeteneklerini, özetle kendisini geliştirmesi, toplumda önemli olmaları, önemli olduklarının bilincine ulaşmaları açısından vazgeçilmez haklardan biridir.

Bu temel ölçüt ekseninde; Anayasanın 26. maddesinin 1. Fıkrasında; “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.” Demesi, Anayasanın 26 ve 27 nci maddeleri ile sınırlandırılan, 28. Maddesinde de; “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz.” Diyerek konunun önemine yasal önem atfeden yönüyle; En temel haklardan biri olan haber alma hakkının güvencesi olan basın; düşünce özgürlüğünün de en etkili araçlarındandır.

Basın, toplumsal bilinci artırmak, kamu yararının tesisi ve doğru bilgi akışını sağlamak açısından çok önemlidir. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu yönüyle gazeteci; geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanlarının bütünüdür.

Toplumumuzu doğru bilgilendirmek adına önemli ve hayati bir görev üstlenen, toplumun ortak sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir' sözü ile gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi açısından da son derece anlamlıdır. 

Halkın bilinçlenmesi, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi açısından da önemli bir görev, önemli bir mesuliyet yükler gazetecilere… 

Basın çalışanları, toplumun aydınlatılması sürecinde; farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlarken, önemli ve hassas bir görev ifa eder. 

Kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetler,  toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlenirler.

Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasimizin de sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler.

Üzerine düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getiren ve meslek etik ilkeleri sorumluluğu içinde yayınlarını başarıyla sürdüren gazetecilerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına; Bu farkındalık içerisinde; «İyi ki Varsınız» diyor, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözüm sürecine, toplumun bütününü kucaklayan, somut ve zengin çözüm seçenekleri sunan, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına da Allah’tan (c.c.) rahmet niyaz ediyorum.” Dedi.