10 yıldır kayıptı! Cesedi Malatya'da bir evin temelinde bulundu

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Akuşaklı Köyü'nde marangoz Hacı Hasan Bağatur'un 10 yıldır kayıp olan oğlu Hüseyin Bağatur'un cesedi Malatya'da bir evin temelinde bulundu. Kayıp olarak aranan Hüseyin Bağatur'un cesedine ulaşılmasıyla olayın cinayet olduğu ortaya çıktı ve zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 yıldır kayıptı! Cesedi Malatya'da bir evin temelinde bulundu

Marangoz Hacı Hasan Bağatur'un Oğlu Kayıp Hüseyin Bağatur'un Cesedi Bulundu

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Akuşaklı Köyü'nde marangoz Hacı Hasan Bağatur'un 10 yıldır kayıp olan oğlu, marangoz Hüseyin Bağatur, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir evin temelinde ölü olarak bulundu. 3 çocuk babası Hüseyin Bağatur'un ablası Zahide Bağatur, 6 Nisan 2020 yılında Show TV'de yayınlanan İnci Ertuğrul'un sunduğu "Gerçeğin Peşinde Dosyaları" programına katılarak kardeşinin bulunması için yardım istemişti.

10 yıldır kayıptı! Cesedi Malatya'da bir evin temelinde bulundu

Hüseyin Bağatur'un Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

Hüseyin Bağatur, baba mesleğini sürdürerek Keban ilçesi Değirmenbaşı Mahallesi'nde uzun yıllar marangozluk yapmıştı. 2014 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde aniden ortadan kaybolan Hüseyin Bağatur'dan haber alamayan yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kayıp şahsın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde durarak uzun süre çalıştı.

Kadavra Köpeklerle Yapılan Arama ve Şok Edici Bulgu

Polis ekipleri, Hüseyin Bağatur'un eski eşi H.G.'nin ikametinde kadavra köpekleri eşliğinde arama yaptı. Yapılan aramalarda, evin temelinde bir erkeğe ait ceset bulundu. İncelemeler sonucunda cesedin, kayıp olarak aranan Hüseyin Bağatur'a ait olduğu belirlendi.

Gözaltılar ve Tutuklama

Hüseyin Bağatur'un cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili olarak eski eşi H.G. ile olaya karıştıkları tespit edilen A.T. ve kardeşi B.T. gözaltına alındı. Asayiş Şube'deki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.