18 branşta 7 gün 24 saat hizmet!

Elazığ Atatürk Stadı, Uluslararası Arenaya Hazırlanıyor. 'Yaşayan Stadyum' Konsepti İle Çocuk ve Genç Sporculara Modern İmkanlar Sunuyor.

18 branşta 7 gün 24 saat hizmet!

18 Branşta 7 Gün 24 Saat Hizmet

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür Mahallesi'nde inşa edilen Elazığ Atatürk Stadı, bünyesinde oluşturulan modern salonlarda 18 farklı branşta spor yapan çocuk ve gençleri uluslararası müsabakalara hazırlıyor. UEFA ve FIFA standartlarına uygun, 18 bin 423 seyirci kapasiteli bu modern stadyum, 7 Mayıs'ta sporseverlere kapılarını açtı.

"Yaşayan Stadyum" Projesi ile Çocuk ve Gençlere Geniş İmkanlar

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, stadyumun futbol dışındaki branşlara da hizmet verebilmesi amacıyla "Yaşayan Stadyum" projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Atatürk Stadı'nın maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımları cep salonlarına, yanında inşa edilen 2 bin 650 kişi kapasiteli kapalı alan da 12 antrenman salonuna dönüştürüldü.

Çocuk ve Gençler Uluslararası Başarılar İçin Hazırlanıyor

Çocuk ve genç sporcular, halterden bilardoya, tekvandodan boksa, güreşten badmintona, okçuluktan basketbola kadar 18 farklı branşta, 7 gün 24 saat hizmet veren statta uluslararası müsabakalara hazırlanıyorlar.

"Şehrin En Büyük Spor Komplekslerinden Biri Oldu"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, stadyumun spor kompleksine dönüştürüldüğünü belirterek, "Stadyumumuzun dış cephesi bir AVM'yi andırıyor, içerisindeki antrenman salonlarıyla ise yaşayan stadyum olduğunu ispatlıyor. Muhteşem bir görüntüsü var. Hem şehrimize hem de bölgemize hitap eden büyük bir kompleks kazandık. Burada çok sporcu yetişecek." ifadelerini kullandı.

Geleceğin Sporcuları Yetişiyor: "Genç Ofis" ve Ücretsiz Hizmet

Stadın içerisindeki antrenman salonlarıyla birlikte, bölgede bilardo müsabakası yapılan salonun da bulunduğunu söyleyen Eren, "500 metrekarelik alana hem stadyumu hem de Elazığ'ın manzarasını gören genç ofis inşa ediyoruz. O da kısa sürede hizmete açılacak. Fiziki gerçekleşme yüzde 80 civarında. Genç ofis ücretsiz olacak. Gençlerin zamanlarını verimli geçirebilmesi için iyi dizayn edilecek, lüks kafelerden hiçbir farkı olmayacak." dedi.

Elazığ Atatürk Stadı, gençlerin spor alanındaki hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacak modern altyapısı ve donanımı ile dikkat çekiyor.