2023 yılında 2 milyon hastaya hizmet verdi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2023 yılında toplamda 2 milyon hastaya sağlık hizmeti sunularak bölgede sağlık turizmine önemli katkılarda bulunuldu.

2023 yılında 2 milyon hastaya hizmet verdi

1 Ağustos 2018 Tarihinde Hasta Kabuluyle Faaliyete Geçti

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından şehir hastaneleri projesi kapsamında hizmete açılan altıncı hastane olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde kapılarını hastalarına açtı. Deneyimli sağlık personeli, 5 yıldızlı otel konforunda donanımı ve son teknoloji cihazlarıyla dünya standartlarında hizmet sunuyor.

Bölgeye Güçlü Destek: Deprem, Pandemi ve Afetlerde Hizmet Ağı

Hastane, Elazığ ve çevre illerindeki deprem, pandemi ve afet durumlarında önemli bir rol oynayarak bölgeye destek verdi. 24 Ocak 2020'deki Elazığ depremi, pandemi süreci ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremi gibi acil durumlarda, Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay gibi illerden hasta kabul ederek bölgenin sağlık yükünü sırtlandı.

Günlük Yoğun Hasta Akını: 2 Milyon Hastaya Hizmet Başarısı

Bin 38 yatak kapasiteli hastanede, gelişmiş teknoloji ve uzman kadro ile günde ortalama on bin hasta hizmet alıyor. Bu sayede 2023 yılında toplamda 2 milyon hastaya sağlık hizmeti sunularak bölgede sağlık turizmine önemli katkılarda bulunuldu.

Başhekim Şüheda Kaya'nın Açıklamaları

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, hastanenin 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete girdiğini belirterek, bu süre zarfında yaklaşık 9 milyon hastaya hizmet verdiklerini ifade etti. 2023 yılı içinde ise 2 milyon hastaya hizmet ettiklerini belirten Kaya, özellikle cerrahi müdahalelerde 38 bin ameliyat gerçekleştirdiklerini vurguladı.

2024 Hedefleri: Özellikli Hizmetler ve Kalite Artışı

Başhekim Kaya, hastanenin 2024 planlarını da paylaşarak, özellikli hizmetlerin sayısını artırarak sağlıkta kaliteyi yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, hastanenin sadece Elazığ'a değil, bölgedeki diğer illere de hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.