21 Ağustos 1969'da yakılan Mescid-i Aksa Elazığ'da unutulmadı

Elazığ'da düzenlenen anma programında 30 hafız çocuk, Mescid-i Aksa'nın 21 Ağustos 1969'da kundaklanmasının 55. yıl dönümünü andı. Vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak şehitler için dua etti ve kutsal mekânlara yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

21 Ağustos 1969'da yakılan Mescid-i Aksa Elazığ'da unutulmadı

Mescid-i Aksa’nın Yakılışının Yıldönümünde Anma Etkinliği

Mescid-i Aksa, 21 Ağustos 1969 tarihinde Avustralya asıllı fanatik bir Yahudi tarafından kundaklanarak yakılmıştı. Bu trajik olayın üzerinden tam 55 yıl geçti. Elazığ’da da bu önemli olayın anılması için özel bir program düzenlendi. Etkinlik, cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

21 Ağustos 1969'da yakılan Mescid-i Aksa Elazığ'da unutulmadı

Elazığ’daki Anma Töreni ve Konuşmalar

Elazığ’daki anma programına, EL-AKSA platformu öncülüğünde vatandaşlar katıldı. Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulu üyesi Sinan Akılotu, programda yaptığı konuşmada, kutsal mekanlara yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. Akılotu, "21 Ağustos 1969 yılında Avustralya kökenli siyonist Michael Dennis Rohan tarafından Mescid-i Aksa’nın yakılmasının 55. yıl dönümü münasebetiyle Hamas, tüm dünya Müslümanlarını meydanlara inmesi için çağrıda bulunmuştu. Biz de bu çağrıya icabet ettik ve süreç hala devam ediyor" dedi.

Mescid-i Aksa’nın Kundaklanma Olayının Önemi

Mescid-i Aksa’nın güney kesimindeki "Kıble Mescidi" olarak bilinen doğu bölümünde meydana gelen yangında, tarihi eserler ve kutsal mekan büyük zarar gördü. Bu anma etkinliği, Mescid-i Aksa’nın yaşadığı acıları ve kutsal mekânlara yönelik saldırıların unutulmaması gerektiğini vurgulamak amacıyla düzenlendi.

21 Ağustos 1969'da yakılan Mescid-i Aksa Elazığ'da unutulmadı

Programın ardından grup, etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte dağıldı. Elazığ’daki anma etkinliği, Mescid-i Aksa’nın önemini ve bu tür olayların unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.