3 ilde eş zamanlı baskın! Aralarında Elazığ'da var!

Elazığ dahil 3 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda dijital ve örgütsel materyaller ele geçirilirken, bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

3 ilde eş zamanlı baskın! Aralarında Elazığ'da var!

Elazığ dâhil 3 ilde, terör örgütü PKK-KCK/PYD-YPG’ye yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 6 zanlı gözaltına alındı. Operasyon kapsamında güvenlik güçleri tarafından çok sayıda dijital ve örgütsel materyale el konuldu.

3 ilde eş zamanlı baskın! Aralarında Elazığ'da var!

Üç İlde Eş Zamanlı Operasyon

Şanlıurfa MİT Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ile İstihbarat Şube Müdürlüklerinin yürüttüğü operasyonda Elazığ, Şanlıurfa ve bir başka ilde belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi. Baskınlar sırasında 6 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ünün yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

Zanlılardan Örgütsel Materyaller Ele Geçirildi

Operasyonlarda yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller bulundu. Güvenlik güçleri, 1 örgütsel doküman, 1 laptop, 43 fişek, 2 tabanca şarjörü, 6 cep telefonu, 6 sim kart, 2 flaş bellek, 1 hard disk ve 16 CD ele geçirdi.

3 ilde eş zamanlı baskın! Aralarında Elazığ'da var!

Bir Zanlı Hâlâ Aranıyor

Operasyon sırasında gözaltına alınan zanlılardan biri halen aranıyor. Güvenlik güçlerinin operasyonlarının devam ettiği ve zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.