6 Şubat Depremi Unutulmadı: Elazığ'da Anma Programı Düzenlendi!
Elazığ'da 6 Şubat depremi anma töreninde, Vali Numan Hatipoğlu, 'Elazığ Malatya'ya koştu, tüm Türkiye seferber oldu' dedi. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, 'Şehrimiz depreme daha dayanıklı hale geldi' vurgusunu yaptı.
Elazığ'da 6 Şubat Depremi Anma Töreni: “Elazığ Malatya'ya Koştu”
Elazığ AFAD İl Müdürlüğü tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak ve depreme dair değerlendirmelerde bulunmak amacıyla bir toplantı düzenlendi. Şehir protokolü ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, depremin etkileri ve yardımlaşma ruhu vurgulandı.
Vali Hatipoğlu: "Elazığ Malatya'ya Koştu, Tüm Türkiye Seferber Oldu"
Toplantıda konuşan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 6 Şubat depremlerinin Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı afetlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Deprem sürecinde Elazığ olarak Malatya'nın yanında olduk. Tüm Türkiye, deprem bölgesine yardım için seferber oldu. Bunu herkes yakından gördü ve yaşadı" dedi.
Vali Hatipoğlu, Elazığ'ın 2020 Sivrice depreminin ardından yaptığı hazırlıklar sayesinde 6 Şubat depremlerinde daha az can kaybı yaşadığını belirtti. Ancak, Türkiye genelinde 53 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ve 107 binin üzerinde yaralı olduğunu ifade etti. "Dünyanın tüm arama kurtarma ekipleri aynı anda müdahale etse dahi yeterli olmayacak büyük bir yıkım yaşandı" diye konuşan Vali, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurguladı.
Belediye Başkanı Şerifoğulları: "Elazığ, Depreme Daha Dayanıklı Bir Şehir Haline Geldi"
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, şehirde depremden sonra yapılan konutlarla birlikte daha dayanıklı bir şehir inşa edildiğini belirtti. "24 Ocak 2020 depremi ve 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında yapı stokumuz yenilendi. Depreme dirençli bir Elazığ için büyük adımlar attık" dedi.
Deprem Anma Programına Yoğun Katılım
Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Depremde hayatını kaybedenler için dualar okunarak anma gerçekleştirildi.