7 Temmuz 'Dünya Değişim Günü' 2024: Barış için değişim temasıyla kutlandı

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan 'Dünya Değişim Günü', bu yıl 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100'ün üzerinde şehirde coşkuyla kutlandı.

7 Temmuz 'Dünya Değişim Günü' 2024: Barış için değişim temasıyla kutlandı

Dünya Değişim Günü: Küresel Bir Hareket

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7 Temmuz’da kutlanan “Dünya Değişim Günü”, bu yıl da dünya genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Yurt içi ve yurt dışı 100'ün üzerinde şehirde gerçekleştirilen etkinlikler, toplumun her kesiminden büyük ilgi gördü.

2024 Teması: Barış İçin Değişim

2024 yılı kutlamalarının teması “Barış İçin Değişim” olarak belirlendi. Bu özel günün Birleşmiş Milletler Uluslararası Günler listesine alınması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. ULUDEF yetkilileri, 2024 yılı kutlamalarına dair yaptıkları açıklamada, günün önemini ve hedeflerini vurguladı.

Etkinliklerin Global Çapta Yayılımı

Bu yılki kutlamalar, 7 Temmuz Pazar günü yurt genelinde ve tüm dünyada 100'ün üzerinde şehirde “tüm halka açık ücretsiz etkinlikler” ile gerçekleşti. Etkinliklerde konserler, danslar, değişim nefesi çalışmaları ve bireyin pozitif yöndeki değişimi üzerine farkındalık yaratan konuşmalar yapıldı. Belediyelerin büyük desteği ile organize edilen kutlamalar, halka açık meydanlarda ve parklarda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

7 Temmuz 'Dünya Değişim Günü' 2024: Barış için değişim temasıyla kutlandı

Yurt Dışı Etkinlikler

Etkinlikler Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere, Arjantin, Bosna Hersek, Azerbaycan, Fransa, Meksika, Japonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Panama gibi ülkelerde de büyük bir coşkuyla kutlandı. Her bir şehirde düzenlenen etkinlikler, uluslararası bir dayanışma ve farkındalık hareketine dönüştü.

Yurt İçi Kutlamalar

Türkiye genelinde ise İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Denizli, Eskişehir, Antalya, Çorum, Samsun, Rize, Kocaeli, Yalova, Ordu, Bodrum, Marmaris, Edremit, Ayvalık ve Kuşadası gibi birçok şehirde kutlamalar yapıldı. Belediyelerin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikler, toplumun her kesiminden insanın katılımıyla daha da anlam kazandı.

Belediyelerden Büyük Destek

ULUDEF yetkilileri, yurt genelinde kutlamalara destek olan belediyeler ile özel ve tüzel birimlere teşekkürlerini iletti. İstanbul Şişli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çankaya Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Rize Belediyesi, Yalova Belediyesi, Ordu Altınordu Belediyesi, Bursa Yıldırım Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Samsun Atakum Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Edremit Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyenin kıymetli destekleriyle kutlamalar gerçekleşti.

7 Temmuz 'Dünya Değişim Günü' 2024: Barış için değişim temasıyla kutlandı

2025 Yılı İçin Heyecan Büyüyor

ULUDEF yetkilileri, 2025 yılı kutlamalarının da büyük bir coşkuyla gerçekleştirileceğini belirtti. “2025 yılında 7 Temmuz’da coşku dolu kutlamalarla yine birlikte olacağız” diyerek, gelecek yıl için planlamaların şimdiden başladığını duyurdu.