ABD'de Fırat Üniversitesi rüzgarı: 87 akademisyen dünyanın zirvesinde!

Fırat Üniversitesi, Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 87 akademisyeniyle Türkiye'den en fazla bilim insanı yerleştiren ilk 5 üniversite arasında yer aldı.

ABD'de Fırat Üniversitesi rüzgarı: 87 akademisyen dünyanın zirvesinde!

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, Fırat Üniversitesi’nden 46 akademisyen “son yıl” kategorisinde, 41 akademisyen ise “kariyer boyu” kategorisinde yer aldı. Bu başarıyla Fırat Üniversitesi, Türkiye’den en çok akademisyen yerleştiren ilk 5 üniversite arasında yer alarak dikkat çekti.

Fırat Üniversitesi’nin Uluslararası Başarısı: 87 Akademisyen Dünya Listesinde

Stanford Üniversitesi’nden Prof. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla oluşturulan liste, Elsevier veri tabanına dayalı olarak Eylül 2024'te açıklandı. Akademisyenler, “kariyer boyu” ve “son yıllık” olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. Elsevier tarafından sağlanan Scopus verileri kullanılarak, bilim insanları 22 bilim alanı ve 174 alt alanda atıflarına göre sıralandı. Bu kapsamda, Fırat Üniversitesi 46 bilim insanıyla “son yıl” kategorisinde, 41 bilim insanıyla da “kariyer boyu” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi listesinde Fırat Üniversitesi rüzgarı: 87 akademisyen dünyanın zirvesinde

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’tan Akademisyenlere Tebrik

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin bu uluslararası başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik etti. Göktaş, “Üniversitemiz, dünyanın en etkili bilim insanları listesine Türkiye’den en çok akademisyen yerleştiren ilk 5 üniversiteden biri olmuştur. Bu sonuçlar, Fırat Üniversitesinin dünya çapında adından söz ettiren bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.