ABD'nin kumaşlarını Elazığ renklendirecek

ABD'nin kumaşlarını renklendirecek kök boyaların yetiştirilmesi için ilk adım nisan ayında atılıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, boya bitkilerini yetiştirecek çiftçiler ve bitkileri alacak firmaları buluşturdu.

ABD'nin kumaşlarını Elazığ renklendirecek

Amerika’nın kumaşlarına renk verecek olan kök boyaların yetiştirilmesi amacıyla Elazığ’da “Sözleşmeli Tarım Modeli İle Boya Bitkileri Yetiştirme” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantıda, ilde yetiştirilebilecek boya bitkilerinin belirlenmesi amacıyla yol haritası belirlendi.

KARAHAN: CİDDİ BİR MESAFE KAT ETTİK

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “8 Şubat tarihinde hem Amerika Birleşik Devletleri’nden bu boya bitkileri ile ilgili sözleşmeli üretim modeli üzerinden ekimini yapacağımız bitkilerin alım garantili bir şekilde alımını yapacak olan firma yetkilimiz ve yine üniversiteden hocamız ile birlikte burada bir değerlendirme yapmıştık. Bu değerlendirme neticesinde ilimizde yetiştiriciliğini yapabilecek oya bitkilerinin tespit edilmesi, aynı şekilde bu bitkilerin yetiştiriciliğine uygun arazi yapısına sahip çiftçilerin belirlenmesi ve firmanın da bunların tohumlukları, ekipmanlarıyla ilgili vereceği desteklerin oluşturulması adına çalışmamızı yürüttük ve 8 Şubat’ta bugüne Allah’a çok şükür ciddi bir mesafe kat ettik” ifadelerini kullandı.