Aile ve gençlik fonu'nda yeni dönem: Bakan Göktaş 3 yeni ili açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinde önemli bir aşamaya geçildiğini belirterek, Türkiye'nin doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde başvuruların başladığını duyurdu.

Aile ve gençlik fonu'nda yeni dönem: Bakan Göktaş 3 yeni ili açıkladı

Yeni Destek Paketiyle Gençlere Faizsiz Kredi Fırsatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek amacıyla başlatılmıştı. Projenin ilk uygulaması, deprem bölgesinde yer alan Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da hayata geçirilmiş ve büyük ilgi görmüştü. Bakan Göktaş, genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanan projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

Başvurular 15 Şubat’tan Bu Yana Devam Ediyor

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar toplam 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin kredi desteğinden yararlandığını açıkladı. Projeye başvuruların, 15 Şubat'tan itibaren "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alındığını hatırlattı.

Doğurganlık Hızı Düşük İllere Özel Destek: Karabük, Bartın ve Zonguldak

Projenin ikinci aşamasında, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri de dahil edilerek, bu illerdeki şartları sağlayan çiftlerin başvuruları alınmaya başlandı. Bu kapsamda, Bakanlık genç çiftlerin aile kurma sürecine destek olmaya devam ediyor.

Gelir Kriteri Genişletildi: Daha Fazla Çift Destekten Yararlanacak

Bakan Göktaş, fon desteğinden daha fazla çiftin yararlanabilmesi için gelir kriterlerinde de düzenlemeye gidildiğini belirtti. Pilot uygulama kapsamında yapılan düzenlemeler doğrultusunda, çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı, ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkarıldı. Bu düzenleme ile daha fazla gencin Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanmasının önü açıldı.

Gençlere Destek Devam Edecek

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak gençlere destek vermeyi sürdüreceklerini ve aile kurumunun güçlendirilmesi amacıyla yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.