AK Partili Açıkkapı'dan 'Yarısı Bizden' projesi açıklaması!

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 'Yarısı Bizden' projesiyle Elazığ'da mahallelerin yeniden canlanacağını vurguladı. Deprem sonrası yapılan imar çalışmalarını değerlendiren Açıkkapı, hükümetin kararlılıkla Elazığ'ı eski günlerine döndürmek için çalıştığını belirtti.

AK Partili Açıkkapı'dan 'Yarısı Bizden' projesi açıklaması!

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da mahallelerin yeniden canlanması için "Yarısı Bizden" projesi kapsamında kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Açıkkapı, mahallelerin eski günlerine dönmesi için hükümetin azimle ilerlediğini vurguladı.

Elazığ’da Deprem Sonrası İmar ve İyileştirme Çalışmaları

Ejder Açıkkapı, 24 Ocak 2020’de Elazığ’da yaşanan depremin ardından hükümetin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve on binlerce bağımsız birimin inşa edildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiği belirtildi. Elazığ’da rezerv alanlarda inşa edilen yeni konut ve iş yerleriyle, hak sahiplerinin güvenli yaşam alanlarına kavuştuğunu söyledi.

Elazığ'da "Yarısı Bizden" Kampanyası ile Mahalleler Yeniden Canlanacak

Deprem sonrası birçok mahallede yapı stoklarının yenilenmesi gerektiğini ifade eden Açıkkapı, "Yarısı Bizden" kampanyası ile Elazığ’da mahallelerin eski canlılığına kavuşacağını belirtti. Özellikle merkez mahallelerdeki dönüşüm beklentisinin büyük olduğunu vurgulayan Açıkkapı, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve basın mensuplarının da bu sürece katkı sunduğunu ifade etti.

Hükümetin 11 İlde İmar Çalışmaları ve Elazığ'a Etkisi

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümetin 11 ilde olağanüstü bir gayretle yeniden imar ve inşa çalışmalarına başladığını belirten Açıkkapı, bu süreçte hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini dile getirdi. Elazığ’ın mahallelerinin yeniden imarı için de benzer çalışmaların sürdüğünü ve bakanlıklar ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Elazığ için Yeniden İnşa ve Dönüşüm Çalışmaları

Elazığ'daki mahallelerin eski günlerine dönmesi için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını ifade eden Açıkkapı, "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında vatandaşlara önemli destekler sağlandığını söyledi. Vatandaşların ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayacaklarını belirten Açıkkapı, Elazığ’a ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek, "Bizim derdimiz de, sevdamız da Elazığ’dır" dedi.