Akpınar Mahallesi'ndeki yaşam merkezi hızla yükseliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Elazığ Belediyesine tahsis edilen alanda, şehre modern bir dokunuş getirecek olan yeni yaşam merkezi hızla yükseliyor.

Akpınar Mahallesi'ndeki yaşam merkezi hızla yükseliyor!

2019 yılında gerçekleştirdiği projelerle Elazığ'ı daha yaşanabilir kılmayı hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı sunumun ardından tahsis edilen Akpınar Mahallesi'ndeki arsa üzerindeki çalışmalar hızla devam ediyor. 8 bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirilen yeni yaşam merkezi, Akpınar, Sarayatik ve Çarşı mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerin hizmetine sunulacak.

Akpınar Mahallesi'ndeki yaşam merkezi hızla yükseliyor!

Yeni yaşam alanında mini amfitiyatro, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitness grupları, kaskatlı süs havuzu gibi sosyal donatılar yer alacak. Ayrıca, cafe ve mescit inşa çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı. Alan, akçaağaç, çınar, göknar, ladin, sığla, süs elması ve çam türlerindeki ağaç dikimi ile yeşillendirilirken, çim ekim çalışmalarıyla yeşil doku tamamlanacak.

Akpınar Mahallesi'ndeki yaşam merkezi hızla yükseliyor!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni yaşam alanının şehre nefes aldıracak ve vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği bir buluşma noktası olacağını belirterek, "Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda, şehrimizi yeni kazanımlarla buluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Elazığ Belediyesine devredilen bu alanı, yeşil dokusu ve sosyal donatılarıyla şehrimize kazandırarak, vatandaşlarımıza daha fazla yaşam alanı sunmayı amaçlıyoruz. Yeni yaşam alanındaki çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak, hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.