Ali Babacan 'Deprem komisyonunda Elazığ'ın olmaması büyük eksiklik'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Partisinin birinci il kongresine katılmak üzere Elazığ'a geldi. gündeme dair açıklamalarda bulunan Babacan TBMM'de deprem Araştırma Komisyonunda Elazığ'ın temsil edilmemesini de eleştirerek 'Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bizzat deprem felaketini yaşayan Elazığ'ın da bu komisyon da olması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.

Ali Babacan 'Deprem komisyonunda Elazığ'ın olmaması büyük eksiklik'

DEVA Partisi 1. Elazığ İl Kongresine geçmeden önce konteyner kentlerde depremzedeleri ziyaret eden  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada depremzedelerle sohbet edip,  onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Sonrasında kongrenin gerçekleşeceği mekâna geçen Babacan; burada da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüştü. STK yöneticilerinin sorularını yanıtlayan Babacan, partisinin çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARI GİDEREK BÜYÜYOR!”

Babacan; Türkiye’nin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu iddia ederek; “Bu sorunlar gittikçe büyüyor. Bu problemlerin çözümünün olmadığını, mevcut yönetimle bu problemlerin çözümünün olmayacağına kanaat getirdiğimiz için yeni bir siyasi hareketle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“ELAZIĞ’IN TEMSİL EDİLMEMESİ BÜYÜK EKSİKLİK!”

Ayrıca depremzedelerin ivedilikle kalıcı konutlarına kavuşması gerektiğini de kaydederek; TBMM’de deprem Araştırma Komisyonunda Elazığ’ın temsil edilmemesini de eleştirerek; “Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bizzat deprem felaketini yaşayan Elazığ’ın da bu komisyon da olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Tek listeyle seçimlere giren DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan da seçilmiş il başkanı olarak partililerin güvenini kazanmış oldu.