Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!

Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan ancak hangi soruna çözüm olacağına dair kamuoyunda ciddi endişelere sebep olan altyapı çalışmalarında akıllara durgunluk veren bir uygulama daha gerçekleştirildi.

Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!

Malatya Caddesi’ne gelen yağmur sularını toplamak amacıyla döşenen yağmurlama şebeke hattı, Malatya Caddesi ya da hemen altta bulunan servis yolundan yapılmak yerine, üzerinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor aletleri, çim ve dinlenme alanları sayısız ağaç bulunan yeşil kuşaktan geçirildi. Tartan pistten yapılan yürüyüş alanı, çim ve yaklaşık 30 yıllık ağaçların bulunduğu alanda vahşi bir yeşil katliamı yapan firma yetkililerine karşın Elazığ Belediyesi’nin nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak ediliyor.

Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!

HEM DAHA ÇOK MALİYETLİ HEM DE AKIL DIŞI BİR UYGULAMA YAPILIYOR

Malatya Caddesi’nde biriken yağmur sularını toplayarak ana taşıyıcıya ulaştırmak amacıyla bu caddenin bir şeridi kapatılarak hat çekmek yerine yılların emeği ve bakımı ile ortaya çıkmış, Elazığlıların günün 24 saati yürüyüş yapıp dinlendiği böylesine güzel bir yeşil kuşağı yok edip, sonrasında Malatya Caddesi’ne bırakacakları yağmur suyu ızgaralarını hatta bağlamak için ayrıca ve yeniden dikey bir kazı yapılacak olan bu alanın yok edilmesine içi yanan ve sessiz kalmayan vatandaşlar,  WhatsApp ihbar hattımıza gönderdikleri resimlerle şehrin ciğerlerinin söküldüğünü ifade ediyorlar.

Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!

BELEDİYEDE AKILI BİRİ YOK MU?

Çok basit bir şekilde servis yolu ya da Malatya Caddesi üzerinde yapılmasıyla yeşil kuşağın korunacağı yağmurlama şebeke hattının yeşil kuşak bozularak yapılması konusunda Elazığ Belediyesi’nin hiç mi akıllı bir teknik adam ya da yöneticinin bulunmadığını sorana vatandaşlar, böylesi bir başıboşluk, vurdumduymazlık ve her şeyi yüklenici firmanın kolayına gidecek şekilde yapılmasının şehrin yetişmiş ve halkın buluşma merkezi haline gelmiş yeşil kuşağı yok etmenin şehre ihanet olduğunu ifade ediyorlar.

Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!

ŞEHRE ANCAK BU KADAR ZARAR VERİLEBİLİR

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar, yapılan çalışmanın akıl, mantık, teknik ve kar-zarar hesabıyla açıklanamayacak kadar yanlış olduğunu ifade ederek, yeşil alanın yok edildiği bir belediyecilik anlayışı bu şehre büyük zarar vermektedir. Betonlaşan şehrimizde var olan yeşil alanlarında bu şekilde yok edilmesi şehre yapılacak en büyük kötülüktür” dediler.

Altyapı çalışması değil, vicdansızlık!