1 yılda 10 bin ailenin ihtiyaçlarını karşıladılar

Elazığ'da 2 yıl önce kurulan Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, kısa bir süre içinde büyük bir yardım ağı oluşturarak 1 yılda 10 bin ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Çeşitli Yardımlarla Ailelere Destek

Hayırseverlerin ve gönüllülerin destekleriyle, dernek, kıyafet, gıda, hijyen malzemeleri ve engelli bireylere tekerlekli sandalye gibi yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyor.

Veren ve Alan El Arasında Köprü

Derneğin kurucu başkanı Onur Şahin, yardımların veren ve alan el arasında bir köprü kurduklarını ifade ediyor ve yardım alıcılarının bağışçıları tanımadığını vurguluyor.

Nakdi ve Ayni Yardımlar

2021 yılında kurulan Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, dul, yetim ve öksüz ailelere hem nakdi hem de ayni yardımlar sunuyor. Nakdi yardımlar 350 aileyi kapsarken, ayni yardımlar ise ailelerin ve çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılıyor.

Temel İhtiyaçların Karşılanması

Dernek, gıda yardımlarıyla ailelerin evlerinin temel ihtiyaçlarını karşılarken, hijyen malzemeleri ile evdeki hijyen eksikliklerini gidermeye yardımcı oluyor. Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan ailelere de bu konuda yardım elini uzatıyor.

Acil Yardım ve Geleceğe Dönük Destek

Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, yıllık 10 bin ailenin üzerinde nakdi ve ayni yardımı gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Dernek, geçmişte Kahramanmaraş depremi gibi acil yardım gerektiren durumlarda da bölgedeki yardım çalışmalarına destek vermiş ve bundan sonra da yardım faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme