2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi uzatıldı! İşte detaylar ve kayıt ücreti!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresini 27 Eylül 2024'e kadar uzattı. Elazığ'dan hacca gitmek isteyenler, başvurularını e-Devlet üzerinden yaparak, 750 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac başvurularına ilişkin süreyi uzattı. Daha önce 5 Ağustos - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılması planlanan 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi 27 Eylül 2024'e kadar uzatılmıştır. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

2025 Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

İlk kez hac başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. Daha önce kayıt yaptırmış olanlar ise kayıtlarını yenilemek için yine e-Devlet platformunu kullanacak.

Hac başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşların yanında refakatçi bulundurabilme imkânıdır. Refakatçi olarak kaydedilecek kişi ise daha önce hiç hacca gitmemiş olmalıdır.

2025 Yılı Hac Ön Kayıt Ücreti Ne Kadar?

2025 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar, başvurularını tamamlamak için 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini yatırmak zorundadır. Bu ücret, Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankalarının hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılabilir.

Son Başvuru Tarihi: 27 Eylül 2024!

Başvuru süresi kısa bir süre daha uzatılmış olsa da, hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2024'e dikkat edilmesi gerekiyor. Geç kalmadan başvurunuzu e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir ve 2025 yılı hac ibadeti için ilk adımı atabilirsiniz.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme