4 senedir Elazığ yok! Seneye belki

Elazığ, 4 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde yer almıyor. Şehir, zengin tarihi ve kültürel mirasına rağmen festival programına dahil edilmediği için turizmde hak ettiği yere bir türlü ulaşamıyor.

Elazığ'ın Kültürel Şansı Neden Artmıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2021 yılından bu yana her yıl büyük bir ilgiyle gerçekleştiriliyor. Ancak, Elazığ, 4 yıldır bu önemli festivale dahil edilmiyor. 2024 yılı festival takviminde de Elazığ'ın yer almaması, kültürel tanıtım açısından şehirde bir hayal kırıklığı yarattı.

Elazığ'ın Kültürel ve Tarihi Zenginlikleri Göz Ardı Ediliyor

Binlerce yıllık tarihe sahip olan Elazığ, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve kültürel, doğal, dini, mutfak kültürü ve folklorik özellikleriyle dikkat çekiyor. Doğu-Batı geçiş noktasında yer alan Elazığ, 3 tarafı suyla çevrili yarım ada özelliği ve gastronomi alanındaki önemli mutfak kültürüyle tanınıyor. Harput'taki arkeolojik kazılar, Hazar Gölü, Hazarbaba Dağı ve diğer doğal güzellikler, Elazığ'ın kültürel ve turistik potansiyelini artırıyor. Ancak, bu zenginlikler, Kültür Yolu Festivali'nin programında yer almıyor.

Elazığ'ın Kültürel Tanıtımı İçin Atılması Gereken Adımlar

Kültür Şehri Elazığ, birçok kez yapılan çalıştaylarla turizm ve kültür alanında daha iyi bir konuma gelme çabalarını sürdürmüş olsa da, festival programında yer bulamaması sorunu aydınlatılamıyor. Yetkililerin bu konuda yeterince ciddiyet göstermediği ve takip etmediği düşünülürken, Elazığ'ın kültürel tanıtımda hak ettiği yeri bulabilmesi için bu eksikliklerin giderilmesi ve şehrin zenginliklerinin daha fazla öne çıkarılması gerektiği vurgulanıyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme