Açıkkapı'dan Ulupınar köyü iddialarına cevap!

Keban Ulupınar (Birvan) Köyü Muhtarı Nazım Eser ve köy sakinlerimin hizmet alamıyoruz çağrılarına AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, geçen süreçte pek çok hizmet yapıldı diye açıklama yaptı.

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ulupınar Köyü'ne son 10 yılda hizmet yapılmadığı iddialarına cevap verdi. Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Elazığ İl Özel İdaresi'nin Ulupınar Köyü'nde altyapıdan sosyal yaşam alanlarına kadar birçok önemli hizmet gerçekleştirdiğini belirtti.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri

Açıkkapı, Ulupınar-Sağdıçlar grup köy yolunun yapımı ve menfez onarımının 2015 yılında tamamlandığını, 2018 yılında köy yolunda bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını ve 2023 yılında köy içi yolların yapımı ile muhtarlık yerinin çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Su ve Kanal Hizmetleri

2023 yılında içme suyu altyapısına yönelik olarak 450 metre uzunluğunda içme suyu ek şebeke hattı, içme suyu drenaj çalışması ve isale hattı yenileme işlerinin tamamlandığını vurgulayan Açıkkapı, köyün su sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Tarımsal Hizmetler

Köylülerin tarımsal faaliyetlerine destek olmak amacıyla 2022 ve 2023 yıllarında tarımsal sulama hatları için boru imalatı ve döşeme işlerinin tamamlandığını ifade eden Açıkkapı, sulama suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Diğer Hizmetler

2019 yılında köy konağının tadilatı için yapılan nakit yardımıyla köyün sosyal yapısının güçlendirildiğini belirten Açıkkapı, bu hizmetlerin Ulupınar Köyü halkının yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu ve bu tür çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Açıkkapı, köyün gelişimine katkı sunmak için gerekli adımların atılacağını ve çalışmaların Elazığ'ın tüm köylerinde süreceğini vurguladı.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme