Ak Parti'de yerel seçim çalışmaları hız kazandı
2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti'de seçim çalışmaları hız kazandı. Elazığ'da yerel seçim öncesinde Belediye Başkan Aday Adayları yavaş yavaş belirginleşirken, AK Parti Genel Merkezi de aday belirlemek için temayül yoklaması üzerinde farklı bir çalışma içerisine girdi.
Genel seçimlerin ardından gözler şimdi yerel seçimlere çevrildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da yerel seçim heyecanı yaşanmaya başlandı. Bu kapsamda AK Parti seçim çalışmalarına çoktan başladı. Parti Genel Merkezi'nde çalışmalar sürerken yerelde de şehirlerde Belediye Başkan Aday Adayları belli olmaya devam ediyor.
İŞTE ELAZIĞ'DA İSMİ KONUŞULAN ADAY ADAYLARI
Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Aday adayı olmayı düşünen isimler de gündemdeki yerlerini alıyorlar. AK Parti'den Elazığ Belediye Başkan Aday Adaylığı için şuana kadar 6 kişinin ismi geçiyor.
Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı olacak isimler şöyle;
VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş
Mevcut Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz
AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramaza Gürgöze
Eski Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu
AK Parti 5. Sıra Milletvekili Adayı Şahin Şerifoğulları
ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan
Elazığ'da şu anlık bu 6 kişinin ismi konuşulurken ilerleyen süreçte aday adayı sayısının artacağı değerlendiriliyor.
TEMAYÜL YOKLAMASINDA YENİ BİR SİSTEM GELİYOR
Öte yandan AK Parti Genel Merkezi de Temayül Yoklaması çalışmalarına başladı. Genel Merkez bu kez temayül yoklamasında yeni bir sisteme gidiyor.
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Teşkilat temayül yoklaması, yeni kurguladığımız sistemle bir günde son oy kullanıldıktan itibaren bir saati bulmayacak kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde bütün sonuçları ve değerlendirmeleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde olacak' dedi.
'1 GÜNDE ELEKTRONİK OYLAMA'
Yavuz, 'Hazırlığımızı çok iyi yapıyoruz. Önceki seçimlerde 1 ayda yaptığımız hazırlık aşamalarını bu seçimde 10 günde hatta çok daha kısa sürede yapacağız. Girişte dedim ki çok güçlü geleneklerimiz var ama güncelleme lazım. Evet, teknolojiden, yazılımdan istifade etmemiz lazım. Bir tanesini size açıklayayım. Mesela geçen dönem temayül yoklamalarını 3 Kasım'da başlattık, 16'sında da 26'sında da yaptık. Kasım'ı biz temayülde geçirmişiz. Bir ayı bölmüşüz 3'e. 2014 yerel seçimindeki temayül sayımını 15 günde zor yaptık. Bir büyük odada dışarı sızmasın diye canımız çıktı. Bu 3-4 tarihte yaptığımız ve sayımı için 10- 15 gün geçirdiğimiz işlemleri 1 günde yapmayı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımıza yansıttık. Amacımız 1 günde elektronik oylama yapmak' ifadelerini kullandı.
'KİMLİK KARŞILIĞINDA KART DAĞITILACAK'
Yeni sistemle ilgili bilgi veren Ali İhsan Yavuz, 'O geleneksel yöntemlerin güzelliklerini bertaraf etmeden yapacağız. Yani geleneksel yöntemde tüm ilin, ilçenin, oy kullanacakların bir spor salonuna toplanacak olmasının ayrı bir havası var partide. Yine toplayacağız. İlçeye uyarlanmış kartlar o gün genel merkezden gidecek. Her birinin başında genel başkan yardımcısı yetmediğinde MKYK'dan isim olan ekipler olacak ve kimlik karşılığında kart dağıtılacak. Oy verecekler o kartla kurulmuş kabinlere girecek. Kartı tanıtarak içeri geçtiğinde ilgili ilçe ekranı karşısına gelecek ve o ekranda oyunu kullanacak' dedi.
'GELMEYENİN YERİNE OY KULLANMA ŞANSI YOK'
Ali İhsan Yavuz, 'Bir kere kullandığında kart kullanım dışı olacak. İllerde gelmeyenlerin yerine birinin oy kullanma şansı yok. Oy sayılırken hata yapma şansı yok. Zamandan müthiş bir tasarruf. Aynı gün sonuçları Cumhurbaşkanımıza yansıtabileceğiz. Yazılım kendi bünyemizden. Kurgusu tamamen bize ait. Bu işin en önemli tarafı güvenliği. Mahremiyetin ihlalidir. Kimim kime oy verdiği bilinmeyecek. Biz kartları kişilere uyarlı hale getirseydik kimin kime oy verdiğini en azından genel merkezdekiler bilme şansına sahip olurdu. Ama kartları kişiye değil ilçeye uyarladığımız için rastgele kartlar alacaklar. 24 Haziran'da biz bu aday süreçlerini koordine etme adına bir yazılım yaptık. Bunu bir flaş diske kaydetti genç. Orada illere ilişkin adaylara ilişkin her şey var ve biz yazılımcımız bile görmesin dedik. Flaş diski bana teslim ettikten sonra sadece ben o çok mahrem dediğimiz verileri de aktararak Sn. Cumhurbaşkanımızın kullanımına sunduk. Ve o bilgisayarda hiç iz kalmayacak. Yüklediğimiz program diğer fonksiyonları ortadan kalkacak. Bize gelecek, geldikten sonra kurduğumuz program kendini infilak ettirecek' şeklinde konuştu.
SEÇİM TAKVİMİ NASIL OLACAK?
Peki AK Parti'de seçim takvimi nasıl olacak. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Sürecin başlangıcına aslında çok yaklaştık. AK Parti 2014'te 1 Ekim'de müracaat almaya başlamış. 2009'da ise 10 Kasım'da başlamıştı. En son seçime göre düşüneceksek geç kaldık, 2009'a göre düşüneceksek az vaktimiz kaldı. Anlayalım ki süreçler son derece yaklaştı. Seçim işleri başkanlığı olarak 2 kez MYK'da parti içi takvimi sunduk. Bunu enine boyuna da istişare ettik. Çünkü bu süreçler için yapacağımız çok şey var. Temayül yoklamalarımız var mesela. Ne zaman yapılacak? Kimler katılacak? Kimler oy kullanacak? Nasıl sayılacak? Bir sürü işimiz var. Bu sürecin takvimlendirilmesi var ki yaptık ve sunduk. Ama bu işi bir karara bağlamadık' dedi.