ALES sınavına girecekler için Elazığ Valiliği'nden önemli duyuru!

Elazığ Valiliği, 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan ALES sınavı için adaylara kolaylık sağlıyor. Kimlik belgesini kaybeden veya yenilemek isteyen adaylar, sınav günü Elazığ Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde geçici kimlik belgesi alabilecek. Müdürlük, 07:00-10:00 saatleri arasında açık olacak.

Elazığ Valiliği'nden ALES'e Girecek Adaylara Kolaylık

Elazığ Valiliği, 28 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) için önemli bir duyuru yaptı. Valilik, sınava girecek adayların Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartı kaybolduğunda ya da yenilemek istediğinde, Nüfus Müdürlüklerinin açık olacağını belirtti.

Geçici Kimlik Belgesi Düzenlenecek

Valilik açıklamasına göre, 2024-ÖSYM Başkanlığı'nın ALES (2024-ALES/2) sınavına girecek adaylardan kimlik belgelerini kaybeden veya yeniden çıkartmak isteyenler için "Sınav Giriş Belgesi" ve 1 adet Biyometrik fotoğraf getirenlere, yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak "Geçici Kimlik Belgesi" verilecek. Bu işlem için Elazığ Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, 28 Temmuz 2024 Pazar günü 07:00–10:00 saatleri arasında açık olacak.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme