Arıcılık Tehlikede! Elazığ'da Üreticiler Bakanlıktan Destek Bekliyor!
Elazığ'da arıcılar destek bekliyor. İklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle zor günler geçiren arıcılar, 'Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek' projesinin hayata geçirilmesini istiyor. Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan arıcılık sektörüne özel teşvikler talep ediyor.
Elazığ'da Arıcılar Destek Bekliyor: 'Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek' Projesi Hayata Geçmeli
Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kimyager Fırat Canbay, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın arıcılık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan arıcıları destekleyen projelerin hayata geçirilmesini talep etti. Canbay, 'Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek' modelinin uygulanmasını ümit ettiklerini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Hayvancılığa Destek
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek ve hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla 'Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi'ni başlattı. Bu proje ile üreticilere çeşitli destekler sunulurken, Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Canbay, arıcılığın da bu destek kapsamına alınması gerektiğini vurguladı.
'Arıcılık Sektörü Can Çekişişiyor'
Son yıllarda ıklim değişikliği ve ekstrem hava koşullarının arıcılık üzerindeki etkilerinin arttığını belirten Canbay, 'Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı hayvancılık destek projesini takdirle karşılıyoruz. Ancak arıcılık sektörü de ciddi zorluklarla karşı karşıya. Destekleme projelerinin arıcılara da sunulması, sahanın en önemli taleplerinden biridir' dedi.
Arıcılara Destek Şart!
Canbay, arıcılık sektöründe modernizasyon ve teknik gelişim ihtiyacının giderek arttığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: 'Arıcıların modern ekipmanlara ve teknik altyapıya ihtiyacı var. Rekabet gücünü artırmak ve sektörde sürekliliği sağlamak için destek projelerinin kapsamı genişletilmeli. Özellikle 'Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek Projesi' hayata geçerse, arıcılık sektörü yeniden canlanabilir.'
Elazığ'da Arıcılık Destek Bekliyor
Elazığ'da arıcılık faaliyetlerinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Canbay, 'Elazığ'da bal üretimi ve arıcılık sektörü çok önemli bir yer tutuyor. Ancak mevcut koşullar nedeniyle arıcılar zor zamanlar geçiriyor. Bakanlığın bu konuda yeni destek projeleri geliştirmesini bekliyoruz' dedi.
Arıcılık sektörü için acil destekler sağlanmazsa, üreticilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalacağını belirten Canbay, 'Bakanlığımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyoruz ve 'Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek' modelinin bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz' şeklinde konuştu.