Aşı çalışması sonrası üniversiteler açılacak mı?

Üniversitelerin açılması için önlisans ve lisans öğrencilerinin beklediği karar ile ilgili YÖK'ten önemli bir açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin öncelikli olarak aşı programına dahil edilmesini istedi. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte kampüslerde alınacak tedbir ve önlemlerle ilgili kılavuz...

Koronavirüs tedbirlerinin sonuç vermesi ve aşılama çalışmalarının yakın zamanda başlayacak olması sebebiyle Mart ayında yüz yüze eğitime kapanan üniversitelerin akıbeti merak konusu oldu.

Uzaktan eğitim ile sınavlara ve derslere katılan milyonlarca önlisans ve lisans öğrencisinin gözü kulağı YÖK'den gelecek açıklamaya kilitlendi.

Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin pandemi döneminde açılabilmesi için geçtiğimiz aylarda rehber kılavuz hazırlayarak detayları paylaşmıştı. Dönem başında Sağlık Bakanlığından tavsiye görüşü isteyen YÖK uzaktan eğitime devam edilmesi tavsiyesini aldı.

Bu kararın ardından birçok özel, devlet ve vakıf üniversitesi uzaktan eğitim altyapısı çalışması ile online eğitime hazırlandı. Akademik personelin ve idari kadronun aşılanma çalışmalarına dahil edilmesi talebinin ardından üniversitelerin açılma tarihi merak konusu oldu. Peki üniversiteler ikinci (bahar) döneminde açılacak mı? İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

ÜNİVERSİTELER BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK MI?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin açılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı Çin'den gelecek 50 milyon doz ile aşılama çalışmalarına başlayacak. Üniversitelerin açılabilmesi için YÖK, Bakanlıktan öncelikli olarak yükseköğretim kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin aşılanması için yazı gönderdi.

İşte gönderilen o yazı “ Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için 'yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” açıklaması yer aldı.

Üniversitelerin açılması için henüz net bir tarih ve bilgi yer almazken vaka sayısı, aşılama çalışmalarının verimliliği, ve koronavirüs tablosundaki gidişata göre üniversitelerin açılmasına karar verilecek. 2 hafta sonra düzenlenecek Kabine Toplantısında bu konunun gündeme gelmesi öngörülüyor.

YÖK ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMA!

Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin yüz yüze eğitime başladığında gerekli tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için “ Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre öğrenciler sınıflarda 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde oturma şekli planlanacak. Sosyal mesafeye uygun olarak dersliklerde öğrenciler arasında 1 metre mesafe bırakılacak. Sınıf girişlerinde hijyen kurallarını bilgilendirici afişler, görsel materyaller yer alacak. Ortak kullanım alanlarından olan yemekhane, spor salonu, kampüs derslik gibi alanlar periyodik olarak temizlenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde üniversitelerin açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik bir açıklama geldi. Uzaktan eğitim tecrübesinin önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan” İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme