Başkan Ulaş, velilere seslendi!

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, okulların açılması öncesi velilere yerel esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu. Ulaş, yerel esnafın şehrin kalkınmasında kritik rol oynadığını vurguladı.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, öğrenci velilerine önemli bir çağrıda bulundu. Ulaş, “Yerel esnaftan alışveriş yaparak hem şehrimize hem de ekonomimize katkı sağlayalım” dedi.

“Alışverişini Yerelden Yap, Şehrin Kazansın”

Mitat Ulaş, yerel esnafın kazanmasının Elazığ için büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. “Yerel esnafımız kazandığında, şehrimizde binlerce ailenin yüzü güler. Ekonomik zorlukların üstesinden gelen esnaflarımızın desteklenmesi, bu şehrin geleceği için hayati önem taşıyor” diyen Ulaş, her bütçeye uygun okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinin yerel esnaf tarafından sunulduğunu belirtti.

Güçlü Yerel Esnaf, Güçlü Ekonomi

Ulaş, yerel esnafın bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynadığını ifade ederek, “Yerel esnaf, bölgenin ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verirken, işsiz gençlere istihdam yaratır ve yerel üreticilere destek olur. Ayrıca, geleneksel ve yöresel ürünlerin korunmasını sağlar” dedi. Ulaş, yerel esnafın, toplumsal bağları güçlendirerek, bölge aidiyetini artırdığını da sözlerine ekledi.

“Zincir Marketlerin Şehre Faydası Yok”

Başkan Ulaş, zincir marketlerin Elazığ'a ve ilçelerine katkısının sınırlı olduğunu belirterek, “Zincir marketlerin bu şehre bir faydası yok. Alışverişlerinizi yerel esnaftan yaparsanız, harcanan para Elazığ'da kalır ve bu yatırım olarak geri döner” dedi. Ulaş, her vatandaşın bir çorap ya da kalem dahi alırken yerel esnafa yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme