Baskil'de kayısı üretimine büyük destek: İşleme ve paketleme tesisi açıldı

Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Baskil'de kurulan kayısı işleme ve paketleme tesisi açıldı. 3.500 metrekarelik alanda kurulan tesis, 50 kişiye iş imkanı sağlayacak ve Baskil kayısısının hak ettiği pazara ulaşmasına katkı sunacak. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, tesisin bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ETAK) tarafından Baskil ilçesinde kurulan kayısı işleme, paketleme ve analiz laboratuvarı tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Bu tesis, Baskil ilçesindeki kayısı üreticilerinin ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırmayı ve hak ettikleri değeri kazanmalarını hedefliyor.

Baskil Kayısı Üreticileri İçin Yeni Fırsatlar

ETAK tarafından 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis, ilk etapta 50 kişiye iş olanağı sağlayacak ve yıllık bin tonluk iş kapasitesine sahip olacak. Tesisin açılış törenine Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve birçok davetli katıldı.

Vali Hatipoğlu'ndan Tesisin Önemi Üzerine Vurgular

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Baskil'e ve Elazığ'a önemli bir tesis kazandırıldığını belirterek, "Kayısının pazara doğru şekilde ulaştırılması büyük önem taşıyor. Bu anlamda doğru bir adım atıldı ve biz de destekçisi olacağız," dedi. Hatipoğlu, kooperatiflerin kuruluş amaçlarına uygun çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "ETAK'ın çiftçi odaklı çalışmalarını sürdürmesi ve farklı alanlara yönelmeden mevcut çalışmaları geliştirmesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

Baskil Kayısısı İçin Yeni Bir Marka Çalışması

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, "İlçeleriyle birlikte kalkınan Elazığ" sloganıyla Baskil'in potansiyelini öne çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Alan, "Baskil kayısısı olarak bilinen ürünlerimizi profesyonel tekniklerle tanıtarak markalaştırmalıyız," dedi. Bu tesisin açılışı ile Baskil kayısısı, daha geniş bir pazara ulaşma şansına sahip olacak.

Açılışa Katılanlar ve Tesisin Geleceği

Açılışa Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Munzur Üniversitesi Rektörü Dr. Kenan Peker, Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Yürker, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus gibi birçok önemli isim katıldı.

Bu tesis, Baskil ilçesindeki kayısı üreticileri için yeni iş fırsatları yaratırken, kayısıların daha geniş pazarlara ulaşmasını sağlayacak. Baskil kayısısı, yeni tesis sayesinde hak ettiği değeri kazanma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme