Baskil'de mezarlıkta şok eden hırsızlık: Çeşme hortumunu çaldılar!

Elazığ Baskil'de mezarlıkta kullanılan hortumun çalınması, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşları şaşkına çevirdi. Hırsızlık olayının ardından vatandaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yaşanan olay, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşları şaşkına çevirdi. Cumhuriyet Mahallesi Yukarı Nazaruşağı mezarlığında, mezarların sulanması için kullanılan çeşme hortumu kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Mezarlık Ziyaretinde Büyük Şaşkınlık

Baskil ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Yukarı Nazaruşağı mezarlığında meydana gelen hırsızlık olayı, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşları üzdü. Sabah saatlerinde mezarlığa gelen vatandaşlar, her gün mezarların sulanması için kullandıkları hortumun yerinde olmadığını fark etti.

Vatandaşlardan Hırsızlığa Tepki

Çalınan hortumun maddi değeri düşük olsa da, mezarların sulanmasında önemli bir yere sahip olduğu belirtildi. Kendi imkanları ile mezarlarını sulamak zorunda kalan vatandaşlar, yaşanan hırsızlık olayına tepki gösterdi. "Bu hortumun ne amaçla çalındığını anlamakta güçlük çekiyoruz" diyen vatandaşlar, hırsızların bir an önce bulunmasını istiyor.

Mezarlıklarda Güvenlik Önlemleri Artmalı

Vatandaşlar, bu tür hırsızlık olaylarının tekrarlanmaması için mezarlıklarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. "Mezarlıklar, huzurun ve saygının mekânlarıdır. Burada böyle olayların yaşanması bizleri derinden üzüyor" şeklinde konuşan vatandaşlar, yetkililerden daha fazla önlem alınmasını talep etti.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme