Bu kurs resmen terapi gibi!

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Resim ve Seramik Kursu, katılımcılarına sadece stres atma fırsatı değil, aynı zamanda yeni bir meslek edinme imkanı sunuyor.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi'nde Resim ve Seramik Kursu: Stres Atarken Meslek Öğreniyorlar

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Resim ve Seramik Kursu, katılımcılarına sadece stres atma fırsatı değil, aynı zamanda yeni bir meslek edinme imkanı sunuyor. Ev kadınlarından iş hayatındaki bireylere kadar geniş bir katılımcı profiline hitap eden kurs, hem sosyal etkileşim sağlıyor hem de el becerilerini geliştirmek isteyenlere kapılarını açıyor.

Kursiyerlerin Yaratıcılığı Ekonomilerine Katkıda Bulunuyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslar arasında özel bir ilgi gören Resim ve Seramik Kursu, katılımcılarına geniş bir yelpazede beceriler kazandırıyor. Kursa katılanlar, toprakla buluştukları atölyede fincan, kupa, bardak gibi çeşitli objeler üreterek bu ürünleri satarak ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Usta Öğretici İrem Yılmaz: "Öğrencilerimiz Meslek Edinmeye Başlıyor"

Kurs hakkında bilgi veren Usta Öğretici İrem Yılmaz, kursun 30 öğrenciye hizmet verdiğini belirterek, "Öğrenciler burada hem sosyalleşiyor hem de aktif bir şekilde ürün yapabilmek adına geliyorlar. Daha iyi şeyler yaptıklarını gördüklerinde bunu bir meslek haline getiriyorlar. Biz de yardımcı oluyoruz. Çoğu öğrencimiz ürünleri yapıp satmaya bile başladı. Burada herkes kendi hayal gücüne göre çamurdan istediklerini yapıyor. Genelde fincan, kupa, tabak ve dekoratif ürünler yapıyorlar" dedi.

Sosyalleşmek ve Stres Atmak İçin Bir Fırsat: Resim ve Seramik Kursu

Kursa katılanlardan Hatice Avcı, "İrem hocamın kursunu duydum. Kursa geldim ve başladım. Çok güzel ürünler yapıyoruz. Kupa, meyvelik, tabak yaptım. Bir terapi gibi. Yaparken hiçbir şey düşünemiyorsunuz. Olumsuz tüm düşünceler aklınızdan uçup gidiyor. Eve gidince de mutlu oluyorum" diye konuştu.

Eda Gürocak: "Vakit Geçirirken Huzur Veriyor"

Kursiyerlerden Eda Gürocak da, "Ev hayatından sıkılmış bir anneyim. Hem terapi ve stres atmak hem de farklı insanlarla tanışmak istedim. Ortam çok güzel. Tabak, fincan ve kupalar üretmeye başladım. Vakit geçirirken hiçbir şey düşünmemek, sadece yaptığın işe odaklanmak insana gerçekten huzur veriyor. Burada olmayı seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme