Çedene Kahvesi Artık Gaziantep'in

Osmanlı sultanlarından 4`üncü Murat'ın bir sefer dönüşü uğradığı Gaziantep`te dinlenirken içtiği Çedene kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca Gaziantep adına tescillendi.

Harput ve civarında yetişen ve Elazığ'ın gözde kahvesi olan Çedene kahvesinin ismini Antep'e kaptırdık. Yıllardır Elazığ'ın Harput Mahallesi yöresinde sonbaharda bin bir zahmetle ağaçlardan toplanan ardından kurutulup kavrularak öğütülen ve Türkiye'nin dört bir yanına gönderilen Çedene kahvesinin adı artık Gaziantep ile anılacak.

GAZİANTEP ERKEN DAVRANDI

Gastronomi alanında UNESCO`nun Yaratıcı Şehirler Ağı`nda yer alan, 37 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürün ile Türkiye'de en fazla tescilli ürüne sahip il olan Gaziantep'in başvurusu üzerine tescillendi.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN FAVORİ İÇECEĞİ

Dağlık alanlarda ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişen menengiç, farklı aroması, lezzeti ve faydaları dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez içeceği haline gelmişti.

Yorumlar 1
Ahmet 07 Şubat 2021 13:15

Türk Patent Enstitüsü yoğurda da patent versin; Çedene sadece Gaziantep, Elazığ’da olmaz; Burhan Çaçan’ın Çıt çıt Çedene diye türküsü de var adam Ağrılı, Antep ya da Elazığ’dan mı aldı bu türküyü..

Bakmadan Geçme