Diyarbakır'da Deri Mont Ustaları Kışa Hazırlık Yapıyor: Eskiyi Yeniye Çeviriyorlar!

Diyarbakır'da deri mont tamir ustaları, soğuk havaların başlamasıyla müşterilerin çöpe atacağı binlerce liralık deri mont, kaban, yelek gibi kışlıkları ortalama 1000 lira masrafla onarıp, uzun yıllar tekrar kullanılmasını sağlıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki deri mont tamir ustaları, soğuk havaların gelmesiyle birlikte çöpe atılacak binlerce lira değerindeki deri mont, kaban ve yelekleri onararak uzun yıllar kullanılabilir hale getiriyor. Ortalama 1000 liralık masrafla, bu kıyafetler yeniden hayat buluyor.

Deri Mont Onarımında 40 Yıllık Tecrübe

Deri ustaları Abdurrahman Güneş ve Mehmet Çetin, yaklaşık 40 yıldır bu mesleği sürdürüyor. Güneş, "Bir montu 300-400 liraya kurtarıyoruz, 10 bin lira vermeye gerek yok" diyerek deri tamirinin önemine vurgu yaptı.

Kışlıklarınızı Atmayın, Tamir Edin

Müşteri İbrahim Kılıç, soğuyan havalarla birlikte montunu tamire getirdiğini belirterek, "Yeni bir mont almak yerine 300-400 lira ile işin içinden çıkmayı umuyoruz" dedi. Mehmet Çetin ise, "Deri ürünler bakımla yıllarca giyilebilir, biz bu montları 5-10 yıl daha kullanılır hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme