Dr. Ahmet Bozdağ'dan Meme Kanseri Uyarısı: Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

'Fırat Üniversitesi'nden Dr. Ahmet Bozdağ, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını vurguladı. Bozdağ, özellikle 40 yaş üzeri kadınların düzenli tarama yaptırmalarının önemine dikkat çekti.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ, meme kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı. Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bozdağ, tedavi sürecinin cerrahi ve onkolojik yöntemlerle başarılı bir şekilde sürdürülebildiğini belirtti.

Meme Kanseri Genç Yaşlarda da Görülebiliyor

Dr. Ahmet Bozdağ, meme kanserinin son yıllarda daha genç yaş gruplarında da yaygınlaştığını ifade ederek, “Kadınların kendi kendilerine meme muayenesi yapmaları ve ellerine gelen kitle, sertlik, meme başında çökme veya akıntı gibi belirtileri fark etmeleri halinde vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmaları çok önemlidir. Bu tür belirtiler meme kanseri tanısında kritik rol oynar” şeklinde konuştu.

40 Yaş Üstü Kadınlar İçin Mamografi Önerisi

Açıklamalarında 40 yaşın üzerindeki kadınlara da tavsiyelerde bulunan Dr. Bozdağ, “Şikayet olmasa bile 40 yaş üstü tüm kadınların iki yılda bir mamografi ile meme kanseri taraması yaptırmaları gerekir. Erken tanı, tedavi başarısını artırdığı gibi hayat kurtarır” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme