Elazığ Belediyesi'nden kritik uyarı: Sahte El-Kart kampanyalarına dikkat!

Elazığ Belediyesi, sosyal medyada dolaşan sahte 'El-Kart' kampanyalarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, dolandırıcılık amaçlı bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi ve yalnızca resmi hesapların takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Elazığ Belediyesi, Sosyal Medyada Paylaşılan Sahte Kampanyalara Karşı Uyardı

Elazığ Belediyesi, bazı sosyal medya platformlarında yayılan ve "Elazığ'da büyük fırsat. Elazığ ulaşımın yıl dönümünde toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat" şeklinde dolandırıcılık amaçlı yapılan paylaşımlar hakkında vatandaşları uyardı. Belediye, bu tür sahte kampanyalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sahte El-Kart Kampanyasına Karşı Dikkat!

Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamada, sosyal medya platformlarında dolandırıcılar tarafından “Elazığ'da büyük fırsat. Elazığ ulaşımın yıl dönümü şerefine sınırlı sayıda üretilen El-Kart'ı kazanın ve toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat edin. Sadece 77 liraya bu özel fırsatı kaçırmayın” şeklinde paylaşımlar yapıldığı ve bu paylaşımların sahte olduğu belirtildi.

Resmi Hesaplara Güvenin

Açıklamada, Elazığ Belediyesi'nin bünyesinde bu tür kampanyaların bulunmadığına dikkat çekildi ve vatandaşların sadece resmi hesaplardan yapılan duyurulara itibar etmeleri gerektiği vurgulandı. Belediye, “Sosyal medya mecralarında dolandırıcıların paylaştığı reklam, ilan ve haber niteliğindeki içeriklere karşı dikkatli olun. Belediyemizin resmi hesapları dışında yapılan paylaşımlar, dolandırıcılık girişimidir ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına bu tuzaklara itibar etmemeleri önemlidir” dedi.

Dolandırıcılara Karşı Nasıl Korunabilirsiniz?

Vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerinden korunmak için belediyenin resmi hesaplarını takip etmeleri ve şüpheli içeriklerle karşılaştıklarında hemen ilgili mercilere başvurmaları önerildi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme