Elazığ Belediyesi'ne Mahkeme Şoku! Sahte Belgeler Mahkemeye Sunuldu!

Elazığ Belediyesi'nin kent konseyi seçimlerinde sahte imza ve belgelerle usulsüzlük yaptığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Yerel Yayın Birliği, mahkemeye sunulan belgelerde sahte imzalar olduğunu belirterek, seçimlerin iptal edilmesi için hukuki süreç başlattı.

Elazığ Belediyesi'nin kent konseyi seçimlerine dair itiraz süreçlerinde yaşanan sahtecilik ve usulsüzlük iddiaları, kentte büyük yankı uyandırdı. Yerel Yayın Birliği Elazığ Şubesi Derneği, mahkemeye sunduğu dilekçede Elazığ Belediyesi'nin belgelerinde sahte imza kullandığını öne sürdü. Bu iddialar, Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nde süren davada şaibe yarattı.

Kent Konseyi Seçimlerinde Sahtecilik İddiası Gündemi Sarstı

Elazığ Belediyesi'nin 3 Mayıs 2024'te gerçekleştirdiği ilk kent konseyi seçimlerinin iptali istemiyle açılan davada mahkeme, Elazığ Belediyesi'nden seçimlere dair belgeleri talep etmişti. Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak, belediyenin sunduğu belgelerdeki imzaların sahte olduğunu ve belgelerin ilgili kişiler tarafından verilmediğini ifade ederek hukuki süreç başlattı.

"Seçim Tutanaklarında Değişiklik Yapıldı" İddiası

İlk seçimde çıkan şaibe iddialarına rağmen Elazığ Belediyesi'nin seçimlerin usulüne uygun yapıldığını iddia ettiği savunmasında sahte tutanak sunduğu iddiası, gündeme bomba gibi düştü. Belediye, seçimlerin iptalini önlemek amacıyla tutanaklarda değişiklik yaparak, mahkemeye gerçeğe aykırı beyanda bulunmakla suçlanıyor. Üstelik Elazığ Belediyesi'nin ilk seçimin iptal edilmesi ihtimaline karşılık olağanüstü seçim kararı alarak ikinci bir seçim gerçekleştirmesi de tartışmaları alevlendirdi.

Yerel Yayın Birliği'nden Çarpıcı Açıklama

Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak, 31 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen ikinci kent konseyi seçimlerinde de usulsüzlükler yaşandığını belirtti. Albayrak, delege listesinin kendisine verilmediğini ve kendisinin başkan adayı olmasının hukuka aykırı işlemlerle engellendiğini iddia etti. Ayrıca, Albayrak'a seçim tebligatının yapılmadığı, bu sebeple oy kullanma hakkının ihlal edildiği belirtildi.

Mahkemeye Sahte İmzalı Dilekçe Sunuldu İddiası

Yerel Yayın Birliği Derneği, belediyenin mahkemeye sunduğu dilekçedeki imzanın sahte olduğunu belirtti. Dernek adına evrak kayıtta 18967 numarasıyla kaydedilen belgede, ilgili üyenin bir ay boyunca Ankara'da olduğu ve seçimlere katılmadığı ifade edildi. Bu belgeyle belediyenin mahkemeye sunduğu savunmadaki imzanın sahte olduğu iddiası, mahkemeyi yanıltma çabası olarak değerlendirildi.

Sahte Belge ve İmza Skandalında Soru İşaretleri Büyüyor

Elazığ Belediyesi'nin mahkemeye sunduğu dilekçedeki sahte imzanın kimin tarafından atıldığı, belgelerin ne amaçla sunulduğu kamuoyunda büyük merak uyandırıyor. Yerel Yayın Birliği tarafından mahkemeye sunulan belgeler, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlük ve haksızlık iddialarını daha da derinleştirdi. Şimdi gözler, sahte belgeleri sunan yetkililerin kim olduğunun ortaya çıkması için yürütülecek soruşturmada.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme