Elazığ Belediyesinin SGK borcu Elazığlıları şaşırttı: Borç 1 Milyar TL'yi aştı!

Elazığ Belediyesi'nin SGK'ya olan borcu 1 milyar TL'yi aştı! 61 belediye arasında yer alan Elazığ, borçlarını ödemek için çeşitli yöntemler arıyor. Elazığ Belediyesinin sürekli artan borçları Elazığlı vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Elazığ Belediyesi'nin SGK'ya olan borcunun 1 milyar TL'nin üzerinde olduğu açıklandı. Borç, Elazığ Belediyesi'ni Türkiye'nin SGK'ya en borçlu belediyelerinden biri haline getirdi. Yeni Şafak Gazetesi'nden Resul Ekrem Şahan'ın haberine göre, SGK Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından borçlarını ödemek için harekete geçen 61 belediye arasında Elazığ Belediyesi de bulunuyor.

61 Belediye SGK'ya Borçlu

SGK'ya borcu olan 61 belediye, çeşitli ödeme yöntemleriyle borçlarını kapatma girişiminde bulundu. Yerel yönetimlerin, SGK'dan uyarı gelmeden ödeme girişiminde bulunmamaları dikkat çekerken, Elazığ Belediyesi gayrimenkul satışı, taksitlendirme ve nakdi ödeme gibi seçenekleri değerlendiriyor. SGK'ya borcu 1 milyar TL ve üzerinde olan belediyeler arasında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler ile Elazığ da yer alıyor.

Elazığ Belediyesi'nin Borcu Ne Kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı bir açıklamada, belediyenin toplam borcunun 1 milyar 460 milyon TL olduğunu belirtmişti. Ancak son açıklamalara göre, sadece SGK'ya olan borcun 1 milyar TL'yi aştığı anlaşıldı. Bu durum, Elazığ Belediyesi'nin toplam borcunun 5 milyar TL'nin üzerinde olduğunu ortaya koyuyor.

Elazığlı Vatandaşlar Tepkili

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberi, Elazığ halkında büyük tepkiye yol açtı. İşte bazı vatandaşların konu hakkındaki görüşleri:

Murat Y. (Esnaf): "Belediyenin bu kadar borçlu olması gerçekten kabul edilemez. Şehirde altyapı sorunları hala çözülmüş değilken bu borçların nasıl biriktiği merak konusu."

Fatma K. (Ev hanımı): "Bu borçları kim ödeyecek? Biz vergilerimizi ödüyoruz ama belediyemiz borç içinde. Yıllardır aynı sorunlar, hiçbir ilerleme yok."

Ali A. (Öğretmen): "Elazığ gibi bir şehrin bu kadar borçlanması çok üzücü. Belediye hizmetleri yetersizken bu kadar borcun birikmesi halkın güvenini sarsıyor."

Zehra T. (Emekli): "Belediye borçlarını ödeyemezse, sosyal hizmetler de aksar. Özellikle SGK borcu gibi kritik ödemelerin yapılmaması biz emeklileri de endişelendiriyor."

Elazığ'ın Borç Yükü Artıyor

Elazığ Belediyesi'nin SGK'ya olan borcu dışında, aldığı krediler ve diğer yükümlülüklerle toplam borcu sürekli artıyor. Belediyenin borçlarını ödeme konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, SGK gibi kurumların bu borçları tahsil etmek için başlattığı süreç yakından takip ediliyor.

Elazığ Online
Yorumlar 3
İsmail zaman 18 Eylül 2024 20:33

Yıllardır Elazığ belediyesin de bir çalışan memur işçi kesim var . Birde ömründe hiç belediyeye uğramadan bankamatik memurları var. AKP ye ait 25 yılda atm den maaş alıp emekli olanlar. Ve bu bankamatik memurları emeklilik maaşı alirkende, bagkur ve SGK. Emeklilerin den yüksek maaş alıyor. AKP bu millete faideden çok sahtekarlığı, kul hakkı nı yemeyi öğretti belki adı adalet ve kalkinmaydı amma, şükür adaleti hiç görmedik, kalkınmada AKP yandaşları ve hırsızlar arasın da oldu. Bizler pirim ve vergi ödemeye devam edelim . Zar borçlar biter.

Gakkos 17 Eylül 2024 21:55

Cumhurbaşkanı chpden istiyor niye kendi batık belediyelerine bakmıyor hepsi borç batağına batmış hangisine inceleme baslatsa yüz yıl ceza alır bu vicdan meselesi

Şadi yilmaz 17 Eylül 2024 10:59

Yandaşlarına yedirmezse öder.

Bakmadan Geçme