Elazığ'da 10 ilçe ve 20 köyde bilim ve teknoloji etkinliği!

Elazığ Gençlik Merkezi, 10 ilçe ve 20 köy okulunda düzenlediği bilim ve teknoloji etkinlikleriyle çocuklara yenilikçi düşünme becerileri kazandırıyor. Motorlu maket uçak ve robot atölyeleri gibi uygulamalar, öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırıyor.

Elazığ'da 10 İlçe ve 20 Köy Okulunda Bilim ve Teknoloji Etkinlikleri Düzenlendi

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Elazığ Gençlik Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Elazığ'ın 10 ilçesi ve 20 köy okulunda bilim ve teknoloji etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler, çocuklar ve velilerden büyük beğeni topladı.

Çocuklara Bilim ve Teknoloji Aşılanıyor

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleri, köy okullarındaki çocuklara yenilik yapma, problem çözme, mühendislik ve analitik düşünme becerileri kazandırmayı hedefliyor. Etkinlikler arasında mekanik el becerisi, el-göz koordinasyonu geliştirme, eğitsel oyunlar ve sanatsal etkinlikler de yer alıyor.

İlgi Çeken Atölye ve Etkinlikler

Organize edilen etkinlikler arasında motor pervaneli maket uçak atölyesi, robot atölyesi, tasarım ve üretim atölyeleri, teleskop ile güneş gözlemi ve çeşitli bilimsel deneyler bulunuyor. Bu uygulamalar, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

Gençlik Merkezi'nden Anlamlı Katkı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Gençlik Merkezimiz, başarılı projeleriyle çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturuyor. Küçük yüreklere büyük dokunuşlarda bulunan personelimize teşekkür ediyorum," dedi. Proje, gençlerin bilimsel ve teknolojik bilgi birikimlerini artırarak yenilikçi bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme