Elazığ'da afet riskleri için 131 eylem planı! Vali Hatipoğlu'ndan önemli açıklamalar!

Elazığ'da 2024-2026 yılları için 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve 131 eylem planlandı. Vali Numan Hatipoğlu, afet risklerini azaltma çalışmalarının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Vali Numan Hatipoğlu'ndan Afet Risklerinin Azaltılması Mesajı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2024-2026 yılları için 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve 131 eylemin planlandığını açıkladı. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı'nda konuşan Vali Hatipoğlu, 2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremlerin, afet risklerini azaltma çalışmalarının önemini açıkça gösterdiğini belirtti. Vali, "Bu eylem planlarının uygulanmasının sıkı takipçisi olacağız" dedi.

Yeni Dönem İçin 131 Eylem Planı Hazırlandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında yapılan video konferans toplantısında konuşan Vali Hatipoğlu, Elazığ İl Afet Risklerini Azaltma Planı'nın 30 farklı kurum ve kuruluşun katılımıyla hazırlandığını belirtti. 2021-2023 yılları arasında belirlenen 49 eylemin yüzde 53'ünün tamamlandığını ifade eden Hatipoğlu, yeni dönemde 2024-2026 yılları arasında uygulanacak 131 eylemin planlandığını söyledi. Bu kapsamda, Ocak 2024 ile Ekim 2024 tarihleri arasında 14 eylemin tamamlandığını ve genel ilerleme seviyesinin yüzde 19 olduğunu vurguladı.

Afet Risklerini Azaltma Hedefleri

Vali Hatipoğlu, afet risklerinin ve etkilerinin azaltılması yoluyla can kayıplarının ve maddi zararların minimuma indirilmesini hedeflediklerini belirtti. Hatipoğlu, "İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza indirmek amacıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasını yakından takip edeceğiz" dedi.

Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Vurgusu

Vali Hatipoğlu, afetlerle mücadelede yerel yönetimlerle iş birliği içinde olduklarını belirterek, İl Özel İdaresi'nin de katkılarıyla Elazığ'da her an afete hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Vatandaşların da bu bilinci edinmesi gerektiğini belirterek, "Afetsiz günler diliyoruz" şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme