Elazığ'da arama kurtarma personeline su altı eğitimi: Hayati müdahaleler için ilk adım!

Elazığ'da itfaiye ve kurtarma ekiplerine su altı arama kurtarma eğitimi verildi. Eğitim sonunda katılımcılar, 2 yıldızlı arama kurtarma sertifikası alacak.

Elazığ Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle, Elazığ'da itfaiye ve Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği personeline Doğu Dalış ve Doğa Sporları Kulübü tarafından ‘Su altı arama ve kurtarma' eğitimi verildi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bu eğitim, 3 tarafı sularla çevrili olan Elazığ'da suya bağlı kazalara ve afetlere hızlı müdahale edebilecek dalgıç yetiştirmeyi amaçlıyor.

Eğitim kapsamında 8 itfaiye personeli ve 4 Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği personeli yer aldı. Eğitimlerin sonunda katılımcılar, Türkiye Su Altı Federasyonu'ndan 2 yıldızlı arama kurtarma sertifikası almaya hak kazanacak. Bu eğitim, bölgedeki balık yetiştiriciliği faaliyetlerinin yoğunluğu ve su kaynaklarına bağlı kazaların sık yaşanması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Elazığ Belediyesi AR-GE ve Proje Birimi Sorumlusu Eda Akliman, projenin temel amacının Elazığ'da dalgıç kapasitesini artırarak suda boğulma olaylarına daha hızlı müdahale edebilme yeteneğini kazandırmak olduğunu belirtti. Akliman, “Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla, bu projeyle yerel ve bölgesel kalkınmaya destek olduk. Eğitimlerini tamamlayan dalgıçlarımız, ilerleyen süreçte 3 yıldız dalgıç sertifikasıyla daha kapsamlı arama kurtarma çalışmalarına katılabilecekler” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme